Најновије

КО "МУТИ ВОДУ"? КФОР: Власти Србије биле обавештене о акцији; Вучић: Није истина, неких контаката је било, али...

Власти Србије биле су обавештене да ће доћи до акције хапшења на северу Косова у уторак 28. маја и "није било изненађења", изјавио је портпарол КФОР-а пуковник Вићенцо Грасо. Александар Вучић негира те наводе.

Вићенцо Грасо (Фото: Јутјуб)

"Јуче је ситуација била под контролом и константно смо је пратили. Имали смо добру размену информација и били смо у контакту са српским властима", казао је Грасо за београдску телевизију Прва.

Он је негирао тврдње председника Србије Александра Вучића, изнте током обраћања посланицима Скупштине Србије, да је мађарски контигент КФОР-а покушао да реагује током акције, а да их је спречио командант тих снага.

Јаке снаге Косовске полиције ухапсиле су током уторка више особа на северу Косова. Полиција и власти Косова навеле су да се ради о акцији против организованог криминала, док су власти Србије тврдиле да је она била усмерена на застрашивање преосталих Срба на Косову, због чега су војска и специјалне јединице Србије подигле бобену готовост на највиши ниву, у складу са наређењем председника државе Александра Вучића.

Вучић: Неистина

Председник Србије Александар Вучић реаговао је на изјаву портпарола КФОР-а оценивши да "не говоре истину" представници међународне заједнице на Косову који тврде да је власт у Београду била упозната са извођењем акције косовске полиције на северу и да је то лако проверити.

Након посете Војној гимназији, Вучић је рекао да је неких контаката можда било на дан извођења акције након 11.30, али да није било контаката када је криза почела и када је била на врхунцу, преносе медији.

Српска страна јесте знала да се тако нешто спрема, али из обавештајних извора, рекао је Вучић и подсетио да је и он о томе говорио у јавности пре више од десет дана.

"Ми смо њих обавестили. Све до 17. маја ми смо од њих тражили да то не ураде. Па када су рекли да морају због борбе против корупције, тада су наши људи из Канцеларије за Косово тражили да не упадају на север него да пошаљу позив (осумњиченима). Важно је да видимо кога су то они обавестили пре 17. маја", рекао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕшта се то кува, а припрема Хан.

Извор: glasamerike. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА