Најновије

ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ! Многи обожавају анални секс, а ево колико је опасан

Иако многи практикују ову врсту секса, гинеколог Лорен Ф. Стрејчер каже да би ово требао да буде једносмерни пролаз, и открива какве ризике за здравље анални секс доноси.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Неки од њих су следећи:

"Анус није створен за секс"

"Мора да нам буде јасно да анус није створен за секс. То би требало да буде једносмерни пролаз. Вагина, с друге стране, има густу, еластичну облогу сличну хармоници која је дизајнирана да се протеже за смештај пениса или бебе", објашњава Лорен и додаје да је ректално ткиво тање и није једнако еластично, и пуно су већи ризици да ће пукнути.  

То ипак води већим ризицима од заразе полно-преносивим болестима, поготово ако често практикујете такав секс.

Полно-преносиве болести

То је ипак добра подлога за сексуално преносиве инфекције, као што су гонореја, анална хламидија, ХИВ. Према америчком Центру за контролу и превенцију болести, људи се најчешће заразе ХИВ-ом управо током аналног секса.

"Врло мало хетеросексуалних мушкараца има ХИВ, али више од половине њих има ХПВ. Хумани папилома вирус се највише преноси управо на тај начин, а може да узрокује појаву аналних брадавица и рака" , објашњава она.

Већи проблем је што се врло мало људи тестира анално на полне болести, због тога се неке болести могу дуго развијати, а да не буду дијагностиковане. 

Затвор

Истраживање је такође показало да код жена које редовно практикују анални секс чешће имају проблема с пражњењењем црева.

Шта пушење ради пенису прочитајте ОВДЕ.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА