Најновије

ТАЧНО У 12 САТИ! Срби данас бране Косово! Удариће из Косовске Митровице!

Срби са Косова и Метохије одржаће данас протест у северном делу Косовске Митровице поводом бруталне акције специјалне јединице РОСУ у којој је ухапшено 28 особа. Протестно окупљање заказано је за 12 сати на Тргу Шумадија, а организоваће га Српска листа.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

- О даљим корацима и активностима Српска листа ће одлучити накнадно - рекао је председник те странке Горан Ракић.

Срби су претходне ноћи организовали страже и дежурства у свим српским институцијама због евентуалних нових акција Приштине.

Специјалне јединице НЈСО (некадашње РОСУ) упале су у раним јутарњим часовима у уторак на територију све четири општине са српском већином на северу Косова и Метохије и привеле 19 полицајаца и девет цивила, већином српске и бошњачке националности.

Севером Косова дуго су одзвањале сирене за узбуну, у појединим деловима чула се пуцњава, док је најдраматичније било у близини Зубиног Потока када су припадници РОСУ пробијали блокаде на путу. Приликом упада повређено је неколико српских држављана, а међу народом је завладао страх.

Приштински званичници су насилну акцију, која је трајала више од шест сати, правдали наводном борбом против организованог криминала.

Тзв. косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да су у Зубином Потоку шверцери покушавали да ватреним оружјем ометају ову операцију.

- У Зубином Потоку је интервенисала обична полиција, али су им се опридружиле јединице РОСУ јер су полицајци нападани из ватреног оружја. Росу је била подршка полицији која је наишла на намерне препреке постављене од непознатих лица - навео је Харадинај.

Председник Србије Александар Вучић оценио је да су тзв. косовске полицијске снаге прекорачиле силу и наредио пуну борбену готовост Војске.

Ово није први пут да специјалне јединице РОСУ ненајављено упале на север Косова и Метохије. Претходно су то учиниле у новембру прошле године када је ухапшено неколико Срба, због наводне истраге око убиства Оливера Ивановића.

Жириновски грми на Шиптаре због упада на север Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА