Најновије

ЛИДЕР ХЕЗБОЛАХА УПОЗОРИО НА ХАОС КОЈИ ДОЛАЗИ: Ево шта је поручио Израелу и Америци (ВИДЕО)

Генерални секретар Хезболаха, Сајед Хасан Насралах, одржао је у четвртак телевизијски говор поводом годишњице смрти покојног команданта Хезболаха, Мустафе Бадредина, који је убијен у Сирији пре три године.

Израелски војници (Фото: Јутјуб)

- Командант Бадредин био је веран и паметан борац који је био јако забринут због израелске окупације његове земље и Палестине - рекао је Насралах, истичући његов "ентузијазам и упорност у одбрани своје земље, Палестине и из других оправданих разлога."

Насралахове речи изговорене су у говору који је одржао током церемоније коју је одржао Хезболах у јужним предграђима Бејрута, обележавајући трећу годишњицу смрти Бадредина.

Бадредин, познат као "Сајед Зулфикар", био је високи војни командант Хезболаха. Убијен је у близини међународног аеродрома у Дамаску након што је побуњеничка група погодила подручје на којем је био распоређен.

- Ансарија је била једна од главних војних достигнућа Саједа Бадредина - рекао је Насралах.

Осврнувши се на домаћу сцену, Насралах је рекао да су Либан и Хезболах били подвргнути кампањи застрашивања близу поморске и копнене границе Либана, као и у вези са фармама Шеба и либанском моћи представљеном војном јачином и отпором који може да пружи. .

- САД траже либанске уступке на копненом и поморском граничном питању, као и на фармама Шеба - све у корист израелског непријатеља - рекао је Насралах, упозоравајући Либанце да не дозволе никоме да их поткопа, јер Либан има јаку војску, народ и  отпор, и та сила је стварна и озбиљна.

- Желео бих да вас уверим, у име наше браће у Исламском отпору, да ће свака израелска војна група која размишља о уласку на југ Либана бити уништена пред очима главних медија и међународних телевизијских екрана – додао је Насралах; међутим, он сумња у спремност Израела да покрене рат против Либана.

- Сви у “Израелу” знају да сваки рат против Либана мора бити одлучан и брз - објаснио је он.

Пребацујући се на сиријску сцену, Насралах је рекао да је његова странка данас више него икада убеђена да је одлука Хезболаха да иде у Сирију оправдана.

- Оно што се догодило у Сирији била је америчко-израелско-саудијска урота; циљ није био промена ка демократији. Како би ИД могао да контролише 40 одсто Сирије и пола Ирака без финансирања, војне и медијске подршке од стране неколико држава у региону? - Рекао је Насралах.

- ИД је створена од стране САД у покушају да се супротстави свима онима који се супротстављају америчко-израелском плану у региону, а то су и сами амерички званичници рекли - наставио је он.

У истом духу, Насралах је рекао да је Исламска држава готова као “калифат” и држава “али да још увек представља претњу”.

Враћајући се на председника САД, Доналда Трампа, Насралах је додао: – До сада је (Трамп) задржао сва своја обећања везана за предизборну кампању у вези с такозваним “споразумом века” и истовремено је подмазивао Саудијску Арабију. Осећам жаљење према саудијском краљу након Трамповог понижавања у његовим последњим примедбама Ријаду.

Погледајте ОВДЕ зашто Американцима не одговара хаос у Венецуели.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА