Најновије

НАПАДНУТА ЛАТАКИЈА! У току је жестока борба између сиријске војске и џихадиста ХТШ - велики губици на обе стране! (ВИДЕО)

Џихадисти из Идлиба и Латакије покренули су нови напад на положаје Сиријске арапске армије (САА) у североисточном делу покрајине Латакија.

Џихадисти ХТШ гађају положаје САА у брдима Латакије (Фото: Јутјуб)

Предвођени Хаџат Тахрир ал-Шамом, џихадисти су покушали да се инфилтрирају на положаје сиријске војске у близини града Нибх Алмура; овај напад је био делимично успешан јер су успели да убију неколико војника. Након покушаја инфилтрације, избила је жестока битка између две зараћене стране, што је резултирало великим губицима на обе стране.

Сукоби су се потом мало умирили након што су се многи џихадисти повукли назад у своје ровове у северној Латакији; међутим, Сиријска арапска војска и даље покушава да елиминише последње борце Хаџат Тахрир ал-Шама у том подручју.

Ови покушаји инфилтрације Хаџат Тахрир ал-Шама постали су чести у протекле три седмице, јер нису само напали Латакију, већ и неколико владиних области унутар покрајина Идлиб, Хама и Алепо.

Као одговор на ове покушаје инфилтрације, сиријска војска почела је да нагомилава своје трупе у северозападној Сирији за оно што се очекује да ће бити офанзива за чишћење милитаната из демилитаризоване зоне која је основана у Сочију 17. септембра 2018. године.

Руски ловац постаје још убојитији. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА