Најновије

У ПОСЛЕДЊИ ЧАС ИЗБЕГНУТО ХАПШЕЊЕ МАДУРА?! Генерал Падрино у задњем тренутку донео исправну одлуку! (ВИДЕО)

Администрација председника САД Доналда Трампа постигла је наводно договор са војском Венецуеле да венецуелански председник Николас Мадуро буде ухапшен током покушаја државног удара ове седмице, пише шпански лист "АБЦ".

Николас Мадуро са војском Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на неименовани извор из Државног савета безбедности САД, шпански лист наводи да је Вашингтон наводно, постигао договор са министром одбране у Венецуели и генералом Владимиром Падрином Лопезом. Сматра се да је Падрино био један од преговарача у телефонским контактима у последњих неколико месеци.

"Спутњик" је пренео наводе о томе да је Падрино, уз још неколико министара и генерала, прихватио нацрте споразума које је предложио самопроглашени председник Венецуеле Хуан Гваидо. У предложени план укључено је расписивање нових избора у Венецуели у року од месец дана, као и признавање лидера опозиције Гваида за законитог и привременог шефа државе.

Споразум је, наводно, требало да буде потписан у војној бази "Ла Карлота" у Каракасу, где је Гваидо у уторак, 30. априла, позвао војску и грађане да се придруже покушају смене председника Мадура.

"АБЦ" пише да званичници Беле куће нису знали шта се дешавало у уторак у Каракасу, док поједини извори верују да је државни удар омео Падрино, који се "предомислио у последњем тренутку".

Мадуро се јуче састао са високим војним званичницима и поручио им да се супротставе сваком заверенику. Церемонији је присуствовало око 4.500 војника, а Падрино је поново потврдио приврженост оружаних снага "врховном команданту и једином председнику" Николасу Мадуру.

Лазански открива због чега је битан сусрет Додика и Ердогана. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Срна, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА