Најновије

УБИЈЕН АМЕРИЧКИ ВОЈНИК! Рат између Турске и САД више се не може избећи?! Курди додатно потпирују ватру! (ФОТО/ВИДЕО)

Коалиција за борбу против Исламске државе предвођена САД објавила је информацију да је припадник америчке војске погинуо у борбама у северној Сирији.

Амерички војници у акцији (Фото: Јутјуб)

Званична изјава коалиције каже да је војник Мајкл Томасон (28), из југозападног Детроита изгубио живот 29. априла, без давања додатних детаља. Међутим, Томасонова породица је рекла да је "убијен из ватреног оружја", каже локални WXYZ ТВ.

Томасонова смрт поново се појавила на вестима 1. маја, када је неколико курдских извора и западних активиста блиских проамеричким Сиријским демократским снагама (СДФ) потврдило да је војник САД убијен од стране турске војске. Према тим изворима, Томасоново возило је било на мети турске војске док је пролазило кроз подручје Зур Магхара у близини северног сиријског града Ајн Араб, познатијег као Кобане.

Амерички војник Мајкл Томасон који је погинуо у Сирији (Фото: Southfront)

Извори даље тврде да су медији повезани са Турском објавили неколико извештаја уочи 29. априла који се хвале нападом на америчко војно возило. Међутим, након додатних истраживања такви извештаји нису пронађени. Коалиција коју предводе САД и турска војска до сада нису коментарисали ове оптужбе. СДФ још није дао никакву званичну изјаву о том питању.

Могуће је да САД и Турска крију инцидент како би избегли дипломатску кризу. Међутим, постоји и добра шанса да курдске снаге направе ове оптужбе како би повећале притисак на Анкару.

Нападнута Латакија. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА