Најновије

Вила на Дедињу крије тајне!

Узимајући као лајтмотив историју једне виле, Иван Ивањи у новом роману „Вила на Дедињу“ исписује узбудљиву причу о пореклу, самоспознаји и истини која на крају увек изађе на видело без обзира на све покушаје да се заташка. То, дакле, није само прича о тајнама које крије једна вила у елитном делу Београда већ и прича о реституцији и о судбини Јевреја и њихових потомака након Другог светског рата.

Фото-Лагуна

Централна Србија. Светски успешан информатичар, који је давно напустио своју отаџбину, неочекивано ће се затећи у центру за рехабилитацију на огранцима „српског чаробног брега“, где ће заинтригиран причом о мистериозној вили морати да се суочи са сопственим животним изборима.


Дедиње. Игром случаја увучен у криминалне малверзације, унук чувеног генерала и народног хероја покушаће да открије тајне деценијама пажљиво скривене унутар зидина његове породичне куће.


Негде насред Атлантског океана. Двојицу скипера спојиће њихово јеврејско порекло, љубав према једрењу и прича о судбини виле у неком далеком граду на ушћу двеју река.


Испреплетене љубави, супарништва, интереси и мржње откривају слику наше стварности, за коју би можда било боље да је остала тајна, рекао нам је аутор романа, који је ову књигу писао преко десет година.

„Нисам био сигуран да ћу успети да спојим разне идеје, али надам се да се на крају све склопило. Много тога у роману можда делује невероватно, немогуће, измишљено, па сам због тога неколико експерата замолио да ураде провере са становишта своје струке. Тако ми је све што говорим о тајанственом институту проверио, нажалост однедавно покојни професор др Ласло Швиртлих, наш најбољи експерт за роботику у односу на људска тела, и професорка др Весна Шкулетић, патолошкиња на Војномедицинској академији. Што се тиче рада наших истражних органа и полиције, моје писање је проверавао новинар листа ’Време’ Милош Васић, а у погледу могућег размишљања компјутеристе Александар Лазаревић, који је експерт фирме 'Цити–Банк оф Америка' за такве послове. Најзад, у погледу једрења могао је да ме посаветује мој унук, Владимир Шваб, скипер, добитник бројних међународних регата.“

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА