Најновије

ВУЧИЋ: Кфор се јавља само кад њима одговара

КФОР се јавља само када то њима одговара, рекао је за ТВ Прва председник Србије Александар Вучић. Вучић је додао да је то био случај и пре два дана током акције косовске полиције на северу, као и раније када су се сличне ствари дешавале на КиМ.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како је навео, у уторак су се се јавили тек када је готово цела акција хапшења на северу КиМ била завршена. Вучић је, у интервјуу за Прву поводом две године колико је на функцији председника Србије, рекао да је тог јутра било проблема у комуникацијама са Кфором и да се нису јављали начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу.

- Управо су код вас у јутрањем програму (на Првој) рекли да смо све знали. Тачно је, знали смо и обавестили јавност. Када сам питао - кога сте ви обавестили, онда је уследио мук, а онда су рекли да је довољно било да читамо новине. Па, било је довољно. Тачно је и поново се саглашавам са њима и кажем да читате новине о ономе о чему сам ја обавестио јавност пре 12 дана - казао је Вучић.

Истакао је да се Кфор јавља само када им одговора по том питању, као и да је тако било и прошлог пута када су се сличне ствари дешавале.

- Увек говорим истину и немам разлога да било кога обмањујем. Као што видите, они су на крају потвридили све што сам рекао. Они не могу да кажу да су разговарали са мном јер нису. Не могу да кажу да су ме обавестили јер нису. Дакле, кажу могли сте да читате у новинама, а у новинама су сви прочитали оно што сам ја говорио – рекао је председник Србије.

Наставља се шиптарска агресија на северу Косова. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА