Најновије

ХАЏАТ ТАХРИР АЛ-ШАМ НАПАДА: Ево који град су заузели терористи

Хаџат Тахрир ал-Шам и њени савезници покренули су масовни напад на Сиријску арапску војску (САА) у северозападној Хами неколико сати након објаве новог привременог прекида ватре у регији.

Хаџат Тахрир ал Шам (Фото: јутјуб)

Национални фронт за ослобођење, који подржава Турска, и неколико припадника Ал Каиде, наводно подржавају тренутни напад, који је усмерен на град Ал Хвајз. САА је заробио град раније овог месеца.

Про-владини извори најавили су прекид ватре 48 сати ујутру 31. маја, неколико сати пре почетка ХТШ-овог напада, који је натерао сиријске арапске ваздушне снаге (СААФ) и руске ваздухопловне снаге да наставе са ваздушним нападима.

Присталице ХТШ-а тврде да су борци терористичке групе успешно упали у Ал Хвајз, након што су уништили одбрану САА-а у граду. Међутим, про-владини активисти и даље негирају те тврдње.

Раније овог месеца, ХТШ и његови савезници под покровитељством Турске саботирали су слично примирје тако што су наставили са ракетним нападима на зрачну луку Хмеимим, и чак покренули копнену офанзиву у северној Хами.

Упркос овим поновљеним кршењима, Дмитриј Песков, гласноговорник Кремља, раније је рекао да је прекид ватре у Идлибу "неопходан", држећи Турску одговорном за прекид напада од стране милитаната.



Тачи поново прети Србији, прочитајте о томе више ОВДЕ.


Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА