Најновије

ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА: Сукоб светских сила почиње у Србији, Руси чекају сигнал, Амери су већ ту! Само што није почело

Батаљон америчких војника стигао на Косово - али зашто баш сада?! После дивљаштва РОСУ на северу КиМ и малтретирања Срба, из Русије нам је стигла снажна подршка, али и обећања да ће Москва, уколико то званични Београд затражи, у најкраћем могућем року послати своје војнике у јужну српску покрајину.

Војска Србије (Фото: Јутјуб)

Занимљиво је да је само дан пошто је то најавио Константин Косечев, шеф Одбора за међународне послове Савета Руске Федерације, батаљон америчких војника кренуо пут Косова! Реч је о војницима Прве националне гарде Аљаске, 297. пешадијске дивизије. Половина јединице стигла је још јуче, а очекује се и долазак друге половине.

Док амерички медији пишу да је батаљон послат како би био појачање мировним мисијама НАТО и Кфора, које су на Косову још од 1999. године, стручњаци су уверени да војници САД нису случајно баш сада стигли на КиМ...

- Слањем нових трупа на Косово, САД шаљу снажну поруку да подржавају такозвани косовску државност, упоредо одвраћајући Русију и остатак слободног света од намере да пружи подршку Србији у очувању њеног суверенитета. Упад РОСУ на север КиМ наставак је тихог погрома српског становништва са циљем да се преостало српско становништво заплаши и натера да у кратком року напусти и север, и енклаве јужно од Ибра - уверен је Стефан Стаменковски из Покрета “Заветници”.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да се појачавање америчких снага на КиМ у овом осетљивом моменту може двојако тумачити.

- Тешко је одмах закључити коме Америка шаље поруку овим поступком. Та порука може да буде послата нама и гласити да ће САД стајати уз Косово, а може да буде порука Приштини да више не сме да се понаша самовољно као до сада. Не можемо лако закључити шта у ствари Америка намерава, али једино је јасно и сигурно да Америка и даље показује велики интерес за Косово - коментарише Анђелковић.

Нови зверски напад на Косову. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА