Најновије

ЊЕГОВЕ РАКЕТЕ САЖВАКАЛЕ СУ СТОТИНЕ ПИКАПОВА И ТЕНКОВА ЏИХАДИСТА: Ево зашто је моћни руски ловац Су-57 толико важан у одбрани Сирије (ВИДЕО)

Руски ловац пете генерације Су-57 извршио је више од десет летова у Сирији 2018. године, објавило је руско Министарство одбране крајем прошле године.

Руски стелт ловац Су-57 полеће из базе Хмејмим у Сирији (Фото: Јутјуб)

- Посаде авиона Су-57 обавиле су преко 10 летова у Сирији - саопштило је Министарство одбране у саопштењу након објављивања снимка авиона у акцији.

- Летови су обављени како би се потврдиле наведене способности најновијих авиона у стварном борбеном окружењу. Русија је тестирала летачке и техничке карактеристике Су-57, његову интелектуалну технологију контроле информација, системе наоружања и наоружање усред високих температура, сложених олакшица и других фактора у Сирији - саопштило је Министарство одбране.

Су-57 је пета генерација вишенаменских ловаца намењена уништењу свих типова ваздушних циљева на дужим и краћим удаљеностима и напападима на непријатељске копнене и морнаричке циљеве, превазилажењем могућности да буде оборен.

Су-57 је први пут полетео 29. јануара 2010. године. У поређењу са својим претходницима, Су-57 комбинује функције нападачког авиона и борбеног авиона док употреба композитних материјала, иновативних технологија и аеродинамичке конфигурације обезбеђује низак ниво радарског и инфрацрвеног потписа.

Турска и руска војска крећу у заједничку војну акцију? Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА