Најновије

ТУРСКА И РУСКА ВОЈСКА КРЕЋУ У ЗАЈЕДНИЧКУ ВОЈНУ АКЦИЈУ?! Овај сиријски град им је главни циљ

Према речима турског потпредседника Фуада Октаја, Анкара и Москва разматрају распоређивање трупа у сиријски регион Тал Рифат, подручје које контролише курдска милиција ЈПГ, од којих се већина бори као део Сиријских демократских снага уз подршку америчких снага.

Турска војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

- Договор је био да се тамо зауставимо, али ако се ови напади наставе, то може имати другачији облик. О томе разговарамо са Русијом - изјавио је Октај за Канал 7, додајући да ће турска војска наставити операције дуж границе док се не уклоне све претње безбедности земље.

Мада руске власти тек треба да коментаришу изјаву турског званичника, то долази само дан након што је турско Министарство одбране саопштило да су укупно четири војника убијена, а два рањена у два одвојена напада курдске милиције, што је довело до оружаног одговора Анкаре.

ЈПГ је заузео Тал Рифат још 2016. године, како би повезао територије под својом контролом источно од Еуфрата са градом Африном. Међутим, Анкара и милитанти Слободне сиријске војске (ФСА) освојили су Африн 2018. године током операције "Маслинова гранчица".

Џихадисти патролирају улицама Њујорка. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА