Најновије

ХРВАТИ, ЏАБА ОЛУЈА, ЏАБА БЉЕСАК! Срби ће у Хрватској бити јачи као никад до сада! Ево зашто, јасно ко дан

У готово свим општинама, градовима и жупанијама у Хрватској где су имали право да гласају за савете националних мањина, Срби ће имати своје представнике, изјавио је вечерас у Дневнику РТС-а председник Српског народног већа (СНВ) Милорад Пуповац.

Хрватска војно-редарствена операција "Олуја" (Фото: Јутјуб)

- Од 2.400 кандидаткиња и кандидата на изборима за савете националних мањина у Хрватској, прошло је више од 2.300. То ће представљати снагу какву српска заједница није имала - казао је Пуповац.

Он је навео да ће Срби моћи да формирају већа у 19 жупанија, 77 градова и 148 општина. Према Пуповчевим речима, они ће бити активни када треба да се изгради пут, уведе струја, изграде вртићи и домови здравља.

- Морају да буду први који ће иницирати да се поштује закон када је реч о двојезичности и активирати се где год постоји неки облик нетолеранције или насиља према појединцима или деловима српске заједнице - рекао је Пуповац.

Он је коментарисао и излазност која је износила свега десет одсто, поручивши да државу Хрватску треба натерати да промени приступ мањинским већима.

- Мора бити информативне кампање. Ако је одлучила где ће бити бирачка места, онда мора да се договори с нама који предлажмо листе - навео је Пуповац, који је и посланик у Хрватском сабору.

Он је, говорећи о партнерству с владајућом Хрватском демократском заједницом (ХДЗ), казао да је до преиспитивања сарадње дошло због застоја у испуњавању договора и додао да ће се у наредном периоду видети како ће бити спроведени нови пројекти.

Французи покренули петицију за повлачење признања независности Косова. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА