Најновије

ЈЕЗИВО! НАТО КАСЕТНЕ БОМБЕ НАЂЕНЕ НА АЕРОДРОМУ У ПОДГОРИЦИ: Поред 28 пронађених, страхује се да их вреба још на десетине!

На територији Голубовачког поља, посебно у делу Аеродрома Подгорица, пронађен је већи број НАТО касетних бомби, а према последњем извештају, до пре петнаестак дана на аеродрому је пронађено и уништено најмање 28 таквих бомби и остатака минско-експлозивних средстава.

Аеродром у Подгорици (Фото: Јутјуб)

Направе су пронађене код зграде ватрогасне и рулне стазе, односно полетно-слетне стазе на цивилном аеродрому.

Права је срећа да до данас нико није страдао, ако се зна да су радници Аеродрома Црне Горе одржавали зелене површине око рулне стазе, пише подгорички Дан.

Експерти из иностранства укључени су у откривању и деминирању заосталих касетних бомби. Деминирање обављају ујутру рано или када нема летова.

Страхује се да је на поменутом подручју на десетине касетних бомби којима је Аеродром засут током НАТО агресије на некадашњу СРЈ.

Влада Црне Горе је, како се наводи, била упозната да је на аеродрому у Подгорици и ближој околини велики број заосталих касетних бомби, иако су војска и полиција у ранијем периоду вршиле такозвано војно разминирање.

Прочитајте ОВДЕ шта су открили хрватски медији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА