Најновије

ОТВОРИТЕ ОЧИ, ВОДИТЕ РАЧУНА! Широм Београда постављене камере које снимају лица за воланом, ево где се налазе

Београђани су претходних недеља били сведоци да су у многим деловима престонице, а посебно на Новом Београду, постављене нове камере. Како пише Сат плус, а преноси Блиц, ради се о камерама чувене кинеске фирме “Хуавеј” које ће омогућити не само снимање саобраћајних прекршаја, већ и препознавање регистарских таблица, па чак и лица људи у аутомобилима.

Јурија Гагарина, Нови Београд (Фото: Јутјуб)

Према информацијама до којих је дошла ревија Сат плус, постављање нових камера за видео-надзор саобраћаја је само део пројекта који треба да реализује кинеска компанија “Хуавеј” у складу са међудржавним уговором који су потписале Србија и Кина.

Кружни ток у Војвођанској улици, Јурија Гагарина на неколико места, Др Ивана Рибара... само су неке од локација на којима су осванули нови стубови, неки чак и у облику крста, на које су постављене камере. Већ на први поглед се види да локације нису насумично изабране, напротив. Ради се о саобраћајницама које су широке, на којима аутомобили знају да јуре великом брзином, а на другој страни има доста пешака.

О новим камерама “Блиц” је писао још прошле године, да би оне биле званично најављене пре неколико месеци када је обелодањено да ће широм Београда бити постављено њих 1.000 на око 800 локација. како су тада рекли из МУП-а Србије. Део њих ће бележити саобраћајне прекршаје возача, а остатак ће припадници МУП-а користити за вршење својих задатака.

- Један број камера је предвиђен за откривање саобраћајних прекршаја, пролазак црвеног светла, али и некоришћење појаса, коришћење мобилног телефона у вожњи, непрописног престројавања. Ипак, то је знатно мањи број у односу на укупних 1.000 камера - рекао је тада директор полиције Владимир Ребић.

Ипак, већина камера ће имати тотално другу сврху.

- Фокус ће бити на спречавању чињења најтежих кривичних дела, убистава и других дела која изазивају узнемиравање грађана - додао је Ребић.

Црвено светло: 1. Гаврила Принципа 42, 2. Угао Француске и Господар Јованове, 3. Хотел “Хајат”, 4. Милутина Миланковића и Тошин бунар, 5. Цвијићева и Булевар деспота Стефана, 6. Пожешка 52, 7. Таковска и Далматинска, 8. Здравка Челара и Прерадовићева, 9. Маријане Грегоран и Стевана Дукића, 10. Војводе Мицка Крстића и Патриса Лумумбе, 11. Кнеза Вишеслава и Осоговска, 12. Аце Јоксимовића (код школе), 13. Кнежевачка, Боже Јанковића и Првобораца, 14. Сурчин, центар.

Брзина: 1. Мост на Ади, 2. Бранков мост, 3. Панчевачки мост, 4. Панчевачки пут (раздвајање старог и новог пута), 5. Газела, 6. Зрењанински пут 96 и 98, 7. Бувљак, проширење, 8. СИВ 1, проширење, 9. Омладинских бригада и Јурија Гагарина, проширење, 10. “Хајат”, проширење, 11. Сурчински пут, 12. Јаковачки Кормадин, 13. Борска и Баштованска, 14. Обреновачки пут, после скретања за Железник, 15. Ибарска магистрала - Рушањ, 16. Ибарска магистрала - гробље Орловача, 17. Ибарска магистрала - Вреоци.

Жута трака: 1. СИВ 1, проширење

Митрополит Амфилохије послао снажну поруку српском народу поводом Ђурђевдана. Погледајте ОВДЕ.

Извор: САТ плус, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА