Најновије

ТО ЈЕ НЕРЕШИВ ПРОБЛЕМ! Лазански прочитао ситуацију у Израелу - ево шта је главни разлог немилосрдних напада (ВИДЕО)

У студију ТВ Пинк наш прослављени новинар Мирослав Лазански је коментарисао о тренутној ситуацији у Израелу, и ескалацију сукоба између Палестине и израелске војске.

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

Иако Палестинци користе углавном ракете кратког домета, последњи напади су изненадили многе, зато што су мета били и израелски градови на југу земље који су углавном били сигурни од ракетирања. Лазански је гледаоцима разјаснио ситуацију везану за ово непријатно изненађење по Израел.

- Палестинци су сада показали да имају и ракете повећаног домета, самим тим што су гађали шире подручје југа Израела. Оне су или прокријумчарене или су направљене у “домаћој радиности”. То је примитивна производња, и ти пројектили нису прецизни, али погађају шире стамбене четврти и тиме сеју хаос. 

Главни узрок ове жестоке ескалације Лазански види у незадовољству Арапа које је тињало деценијама, да би дошло до ескплозије после Трамповог охрабрења Израела.

- Вашингтон је признао израелски суверенитет над Голаном, преселили су амбасаду у Јерусалим, што је све спорно за Арапе. За Сирију је споран Голан, и то је нешто што Сиријци неће никада признати – рекао је Лазански, а онда усмерио пажњу на могућност решавања спора Арапа и Израелаца:

- Египћани су решили свој проблем тако што су потписали мировни споразум и признали Израел. Друге арапске земље то једноставно не желе - то је ужасно нерешив проблем!

Русија узвратила ударац, Украјина ће се задрмати у темељима, Кијев ће ово баш да боли. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА