Најновије

ЦЕО СВЕТ МРЗИ ОВОГ РУСА, КАЖУ ДА ЈЕ НАЈГОРИ ШЉАМ КОЈИ ПОСТОЈИ: Учинио је ужасну ствар у авиону који је горео!

Осим што је и сам крупан, кретање Клебушкина додатно је успорила чињеница да је ишао да вади своју огромну торбу и тиме, тврди неколико сведока, блокирао пут!

Запаљени авион Аерофлота (Фото: Јутјуб)

Није био једини који није поштовао правила хитне евакуације, али због свог понашања путник Дмитриј Клебушкин навукао је на себе највећи бес руске јавности након несреће Суперјета 100 на аеродрому Шереметјево у недељу увече, при чему је погинуло 37 особа, међу којима и најмање двоје деце.

И док је члан посаде, 22-годишњи Максим Моисејев, погинуо покушавајући некако да отвори задња врата да би се спасили и путници из задњег дела авиона, неки попут Клебушкина показали су невероватну себичност.

Осим што је и сам крупан, кретање Клебушкина додатно је успорила чињеница да је ишао да вади своју огромну торбу и тиме, тврди неколико сведока, блокирао пут!

Само троје путника који су седели у авиону иза Клебушкина преживело је!

Онако огроман, тешко се пробијао између седишта, тим више што је у руци вукао торбу. Судећи према првим подацима, само троје путника који су седели иза Клебушкина, а он је био на седишту 10 Ц, успело се спасити.

Невероватна себичност господина који је свега 40 минута након несреће, у којој је - подсећамо - управо било погинуло пола путника, беснео на Шереметјеву јер му из Аерофлота нису одмах компензовали новац за авионску карту. Невероватно симпатичан тип, прави пример људског алтруизма.

Одмах након несреће појавили су се снимци на којима се види неколико људи како вуку ручни пртљаг иако је једно од првих правила код авионских несрећа - остави све и спашавај живу главу! Наравно, свака секунда у тим ситуацијама је важна јер читав авион ваља евакуисати за максимално 70-80 секунди. Имате отприлике секунду по путнику, не више од тога.

Особље с лета за Мурманск успело је једва да отвори двоје предњих врата будући да се авион двапут одбио од писте при слетању и био је знатно оштећен и пре него што се запалио.

У овом случају несреће Суперјета, за 55 секунди успели су да се евакуишу 37 људи, и то само зато јер је присебна стјуардеса Татјана Касаткина грабила људе за крагне и бацала их ван на тобоган за спашавање. Преосталих 40 путника и један члан посаде погинули су, и то готово сви од гушења димом. Ко зна колико их се још могло спасити за секунду, две, пет да типови попут Клебушкина - а било их је још - нису ишли да зграбе свој пртљаг.

Седам тела је након несреће непрепознатљиво, изгорели су и идентификоваће их на темељу ДНА. Сви остали преминули су од гушења димом. Они би се можда могли спасити да су се путници придржавали упуства за случај несреће.

- Почели смо с евакуацијом одмах чим је авион стао. Видели смо ватру вани, али у том тренутку кабина још није горјла. Ногом сам успела да отворим врата. Пожуривала сам људе колико сам могла грабећи их за крагне. Но брзо се кабина почела пунити димом и морали смо и ми ван - рекла је стјуардеса.

- Још док се авион кретао великом брзином, сви су устали са својих седишта. Прва жена до мене звала је на телефон и викала: "Горимо! Срушили смо се!" Истина је да је муња погодила авион. Најпре сам видјела бљесак, а онда се чуло како нешто пуца. Светлост је била бљеснула као кад нестаје струје. Пилот је одмах рекао да се враћамо у Москву. Остали смо без интерне комуникације, звучници ни микрофони нису радили и једва сам чула пилота како виче: "Припремите се за принудно слетање!" - испричала је Касаткина.

Прочитајте ОВДЕ о чему брује светски медији.

Извор: 24 sata. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА