Најновије

ОСВЕТА ЗА ХМЕЈМИМ! ГОРИ И НЕБО И ЗЕМЉА! Руски бомбардери разбијају ровове, бункере, команду ХТШ-а у Идлибу! (ВИДЕО)

Покушај бомбардовања руске ваздухопловне базе Хмејмим од стране џихадиста Хаџат Тахрир ал-Шама није прошао онако како су терористи планирали, јер је руска противваздушна одбрана успела да уништи све нападачке авионе.

Полетање руског авиона (Фото: Јутјуб)

Након покушаја напада џихадиста беспилотним летелицама на ваздушну базу Хмејмим у близини обалног града Џаблеха, Сиријска арапска војска (САА) и њихови руски савезници покренули су снажан напад у коме су девастирани положаји Хаџат Тахрир ал-Шама у североисточној Латакији.

Према војном извору, у близини града Салме, 42. бригада Сиријске арапске војске Четврте оклопне дивизије започела је напад испаљивањем мноштва ракета домаћег система “Голан-1000” према џихадистичком упоришту Кабани.

Убрзо након што је 42. бригада почела напад, руско ратно ваздухопловство се придружило нападу покретањем неколико ваздушних напада на врхове брда у Кабанима; успели су да погоде више циљева џихадиста, укључујући и командно-контролне центре Хаџат Тахрир ал-Шама.

Заједнички руско-сиријски напад наводно је нанео тешку штету у редовима џихадистичке групе, док је истовремено уништио многе њихове инсталације. Овај заједнички напад руских и сиријских снага био је и одмазда (одговор на бомбардовање Хмејмима) и почетак операције чишћења кључног планинског врха Кабани. Очекује се да ће сиријска војска у наредним данима напасти Кабани док се крећу према Џиср ал-Шугуру.

Талачка криза у Француској. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА