Најновије

ШЕШЕЉ КОНАЧНО ОТКРИО: Ево зашто је Путин повукао руске трупе са Косова 2003. године (ВИДЕО)

Гостујући на телевизији “Хепи” у емисији “Добро јутро Србијо”, лидер Српске радикалне странке, др Војислав Шешељ је између осталог рекао да би Србија требала да позове руску и кинеску војску да учествују у мисији на Косову и Метохији.

Војислав Шешељ, руска војска заузима аеродром Слатина у Приштини 1999. године (Фото: Јутјуб/Правда)

Потом је Миломир Марић указао на то да су Руси већ отишли и напустили Косово и Метохију, а онда је Шешељ рекао како тадашња власт у Београду, што је у то време био ДОС, није хтела ничим да снабдева Русе и да су се они после извесног времена и повукли.

Шешељ је додао и податак да су Руси хтели чак и да плате како би их Београд снабдевао, али да тадашња ДОС-овска власт није хтела ни да чује за то. Београд није хтео да снабдева руске снаге на Космету. Потом је 5. маја 2003, руски председник Владимир Путин донео је одлуку о повлачењу руских мировних снага са простора бивше Југославије.

Занимљиво је да је одлука о повлачењу донета убрзо након убиства премијера Зорана Ђинђића, па по томе испада да његови наследници на власти у Србији нису даље желели да снабдевају Русе. Да ли је ово само још једна чињеница која иде у прилог теоријама да су иза атентата на премијера Србије стајали Американци?

Антонић: Стране службе су створиле “паралелну државу” у срцу Србије. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА