Најновије

ВУЧИЋУ, ШТА СИ ТО ПОТПИСАО! КФОР мења знакове дуж административне линије између Србије и КиМ!

КФОР је саопштио да ће у наредним данима наставити да замењује већ постојеће знакове дуж административне линије раздвајања (АЛР). Како су истакли, КФОР се "не бави питањима границе или било којим другим питањем везаним са актуелном политичком дискусијом".

Оклопни транспортер снага КФОР-а (Фото: Јутјуб)

- Знакови су упозорење које указује на удаљеност од АЛР-а, како би се избегло да припадници КФОР-а и УНМИК-а прекрше споразуме са Војском Србије тако што ће случајно прећи АЛР - саопштио је КФОР.

Наглашава се да је АЛР “референтна линија, успостављена за војне сврхе и нема никакве везе са званичним садашњим или будућим границама” и да “АЛР знаци не утичу на живот и активности грађана на Косову”.

КФОР наводи да је замена већ постојећих знакова дуж АЛР неопходна за све знакове који су у веома лошем стању, због изложености временским приликама, а да су “знаци постављени уз АЛР референце само за особље КФОР-а и УНМИК-а, а не за грађане Косова”.

На друштвеним мрежама одмах су се појавиле спекулације да та промена знакова има везе са договорима које Вучић прави са представницима Приштине и ЕУ?!

Вучић поручио западним моћницима: Можете само да ме убијете, али признања Косова неће бити. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА