Најновије

РОХАНИЈЕВ УЛТИМАТУМ ЗАПАДУ: Имате 60 дана да почнете да се придржавате нуклеарног споразума или...

Ирански председник Хасан Рохани упозорио је данас да ће Иран престати да се придржава одређених делова нуклеарног споразума и дао рок од 60 дана осталим потписницама тог споразума да испуне своје обавезе, нарочито када је реч о банкарским и нафтним секторима.

Рохани (Фото: president.ir)

Рохани је рекао да је послао писма потписницама нуклеарног споразума, које је обавестио да се његова земља неће више придржавати ограничења, у вези са залихама обогаћеног уранијума и тешке воде, пренео је Блумберг.

Ирански председник је рекао да ће Иран задржати вишак обогаћеног уранијума и тешке воде и дао рок од 60 дана да се одреде нови услови за нуклеарни споразум с том земљом.

Рохани је упозорио да уколико рок истекне, а не постигну се бољи услови, Иран ће започети са већим обогаћивањем уранијума, пренео је АП.

Уколико остале земље испуне захтеве Ирана, он ће се вратити првобитним обећањима из нуклеарног споразума 2015. године, наводи се у писму, које је Рохани послао лидерима Велике Британије, Кине, Европске уније, Француске и Немачке.

Писмо је послато и Русији.

Ирански председник обратио се данас, на годишњицу повлачења САД из нуклеарног споразума светских сила са Техераном.

Нуклеарни споразум из 2015. године подразумевао је да се укину санкције Ирану у замену за ограничавање нуклеарног програма те земље.

Објављен разговор пилота и контролора руског авиона! Шта се дешавало пре него што је авион плануо и однео 41 живот прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА