Најновије

ЕДИ РАМА УДАРИО НА ВУЧИЋА И ДОДИКА! Ово је сценарио напада на Србе у Албанији, а ево и ко је кључни човек УЧК!

Премијер Албаније Еди Рама спремио је топао дочек Србима у Тирани, тачније председнику Србије Александру Вучићу и председавајућем Председништва БиХ Милораду Додику. Јер је како се сазнаје директно уговорио све са лидером "Самоопредељења" Аљбином Куртијем".

Еди Рама (Фото: Јутјуб)

Како се сазнаје из дипломатских извора, премијер Албаније је пред Самит Брдо Бриони у Тирани имао састанак са лидером "Самоопредељења" после којег је изашао проглас Аљбина Куртија да су Вучић и Додик персоне нон грата!

- Све су закували Рама и Курти. Њих двојица су иначе у сјајним односима и Еди Рама га користи када жели да укори Харадинаја и Тачија. Сад му је послужио да изведе перформанс за Вучића и Додика - каже извор и додаје:

- Требало је испровоцирати Вучића и Додика заставама УЧК, али очигледно им није то пошло за руком.

Демонстрације су организоване у главној градској улици, Булевару мученика нације, у близини Скендербег трга и седишта председника Албаније и канцеларије премијера. Ситуација је у једном тренутку ескалирала, па су се демонстранти сукобили са припадницима полиције. Окупљени су наравно носили заставе и обележја терористичке ОВК. Позив на протест у Тирани упутио је Боикен Абази, који је задужен са спољне послове у овом екстремном покрету.

Да Рама вуче све конце у Тирани и међу Албанцима, као и да је спремио паклене дане за Србе најболи показатељ је састанак са председником привремених приштинскх институција, Хашимом Тачијем уочи самита Брдо Бриони. Сама тема разговора баш пред самит била је прст у око Београду, а она је национално уједињење Албанаца и потпуно отварање границе између Албаније и тзв. Косова, те припајању три општине југа централне Србије косовској територији.

Тачи је након тог састанка на свом фесјбук профилу написао да је са Рамом разговарао о потреби потпуног отварања границе између Албаније и тзв. Косова, две, како је навео, државе које би биле уједињене под "европским кишобраном". Разговарали су, каже и о "потреби исправљања историјске неправде према Албанцима".

- На овом састанку смо указали на потребу да се исправе историјске неправде према Албанцима уједињењем албанског фактора и праву на прикључење Прешева, Медвеђе и Бујановца територији Републике Косово - написао је Тачи.

Протест који је у Тирани против председника Србије Александра Вучића организовао опозициони косовски покрет Самоопредељење, протест је против мира, стабилности и развоја у региону, оценила је министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић. Она је додала да тај протест, истовремено, представља и атак на вредности и тековине модерне Европе којима су и Србија и Вучић безрезервно посвећени.

- Председник је боравком у Тирани још једном показао јасну жељу да максимално допринесе регионалној сарадњи, али је све очигледније да европске идеје мира, сарадње и дијалога не могу да се 'приме' и истински буду прихваћене код свих политичких заговорника великоалбанске идеје, која урушава темеље мирне, целе и недељиве безбедности Европе - навела је министар Јоксимовић.

Она је нагласила да да "ЕУ, отуда, не сме да - заокупљена сопственим темама, постане интровертна и да чека да невреме овако опасних идеја из дворишта Западног Балкана прође, мислећи да европска кућа неће осетити последице".

Погледајте ОВДЕ шта је Вучић поручио Тачију.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА