Најновије

ЈОШ ЈЕДНА ТРАМПОВА ПОБЕГУЉА! Радио против Мадура, а сада је са својим пајтосима у небраном грожђу - нема му спаса!

Венецуеланска конститутивна народна скупштина уклонила је раније парламентарни имунитет за седам опозиционих посланика који су учествовали у недавном неуспелом пучу у земљи. Едгар Хосе Замбрано, Луис Флоридо, Хенри Рамос Алуп, Ричард Бланко, Марианела Лопез, Симон Калцадила и Америко де Грасија изгубили су имунитет.

Хаос у Венецуели (Фото: Јутјуб)

Тужилаштво их терети за велеиздају, јавну заверу за кршење закона, подстицање грађанског устанка и узурпацију моћи, поред осталих злочина. Према Ројтерсу, Америко де Грасија ушао је у четвртак у италијанску амбасаду у Каракасу.

Венецуелу потресају немири од јануара када је венецуелански лидер опозиције Хуан Гваидо прогласио себе привременим председником земље и када су га Сједињене Државе и десетине других држава признале.

Венецуелански председник Николас Мадуро, признат од стране Кине и Русије међу бројним другим земљама, оптужио је САД да покушавају да свргну његову владу и доведу Гваида како би могли слободно да краду природне ресурсе Венецуеле.

Гуаидо је 30. априла апеловао на венецуеланске цивиле и војнике да изађу на улице и помогну да се укине уставно изабрани Мадуро. Мадуро је одговорио да су команданти свих региона и зона одбране потврдили пуну лојалност народу, уставу и домовини.

Покушај државног удара постао је насилан и резултирао је рањавањем око 240 људи, саопштено је из Канцеларије високог комесара УН за људска права.

Потпуна доминација Асадових елитних формација у северној Хами. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА