Најновије

ВЕЛИЧАНСТВЕНА ВОЈНА ПАРАДА У МОСКВИ: Овако се обележава Дан победе (ВИДЕО)

У Москви je данас одржана војна парада поводом Дана победе над фашизмом. Како је раније најављено, у паради на Црвеном тргу учествовало је више од 13 хиљада војника и 132 јединице технике, као и 74 авиона и хеликоптера.

Сергеју Шојгу са војницима (Фото: Јутјуб)

Ове године пешадијску колону чинило је 35 парадних чета, састављених од официра, наредника и војника формација и војних јединица, студената и кадета војних школа, ученика војних школа, кадетских корпуса и припадника руског покрета „Млада армија“, као и представници других безбедносних агенција.

По традицији на челу колоне се наша легендарни тенк Т-34-85 којег су пратилаборбена возила — четири “Тигра-М“, три „Тигра-М“, три „Корнета-Д1“ и три „Тајфуна-К 4х4“.

Поред централног дела свечаности, у 30 московских паркова, а такође и на трговима и улицама руске престонице, одржане су бројне манифестације: концерти, изложбе, радионице. На сценама ће наступити плесачи, музичари и глумци. 

У биоскопима под отвореним емитовани су ратни филмови, а традиционално радр и пољске кухиње. Улаз у војне музеје је за све заинтересоване данас слободан.

Aмерички генерал прети Русији нуклеарним бомбама, више сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА