Најновије

ОКОЛИШЕ ОКО СРБИЈЕ: Папу у Румунији дочекало 80.000 верника (Фото)

Папа Фрања, који се налази у посети румунији, стигао је данас у Мијеркуреју Чук, где се састао са представницима католичких заједница и посетио највеће мађарско светилиште Сумулеу Чук у тој већински православној земљи.

Папа Франциско (Фото: Јутјуб)

Како преноси АП, десетине хиљада католичких верника дочекало је папу на блатњавим и кишним падинама, док агенција Ађерпрес наводи да се окупило око 80.000 људи.

Папа држи мису у манастиру Свете Марије, а међу присутнима су и румунска премијерка Виорика Данчила и неколико министара, као и мађарски председник Јанош Адер, који је са супругом у приватној посети Румунији.

Због лоших временских услова, олује са кишом и грмљавином, папа је морао да промени план путовања тако да је уместо хеликоптером стигао трочасовном вожњом преко планина Карпата.

Колима ће се и вратити у Таргу Муреш, а оданде авионом за Јаши, у покрајини Молдавија, пре повратка у Букурешт.

Папа са бајкерима:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Встреча Папы Римского Франциска с байкерами, пожары в Иркутской области, сезон корриды в Испании, болельщики футбольного клуба "Зенит" на фестивале Anyships в Санкт-Петербурге, Дмитрий Медведев получил щенка алабая в подарок от президента Туркмении, Дональд Трамп и его супруга Меланья ужинают с премьером Японии Синдзо Абэ и его женой. Собрали главные #фото_недели_ТАСС Фото: © EPA-EFE/ANGELO CARCONI/Кирилл Шипицин/ТАСС/EPA-EFE/Javier Lizón/EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV/Екатерина Штукина/пресс-служба правительства РФ/ТАСС/© Kiyoshi Ota — Pool/Getty Images

A post shared by ТАСС (@tass_agency) on

Русија заврнула славину Украјини, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА