Најновије

ПЕСКОВ ЗБОГ ГАСОВОДА ОПЛЕО ПО АМЕРИМА: Понашају се као револвераши са Дивљег запада!

Уместо да се руководе часном конкуренцијом на енергетском тржишту, Сједињене Америчке Државе се понашају као у времена Дивљег запада, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Димитриј Песков (Фото: Јутјуб)

„Северни ток 2“ је велики међународни пројекат који се реализује у интересу земаља извозника и увозника природног гаса. Та иницијатива ће бити најважнији допринос јачању енергетске безбедности Европе, а представљаће и озбиљну конкуренцију америчким произвођачима и испоручиоцима те врсте горива“, рекао је Песков у интервјуу за РТ.

Према његовим речима, САД просто ваде револвере из футрола уз речи: „Не! Европљани, ви ћете куповати наш природни гас. Нас не занима што је он најмање 30 одсто скупљи од руског гаса“.

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. Нови цевовод требало би да буде изграђен поред „Северног тока“. Он ће проћи кроз територијалне или искључиво економске зоне држава дуж обале Балтичког мора: Русије, Финске, Шведске, Данске и Немачке. Остало је да се грађевинска дозвола добије још само од званичног Копенхагена.

Том пројекту се противе Украјина и балтичке земље, као и САД које Европљанима нуде свој течни природни гас.

Прочитајте ОВДЕ доносе два руска Антонова у Сирију.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА