Најновије

ГОДИНУ ДАНА БЕЗ СЕКСА! Девојка поделила своје искуство, ево шта јој се догодило

Новинарка и блогерка годину дана апстинирала је од секса, а затим је описала како јој је то променило живот.

Илустрација (Фото: принтскрин)

"На Дан заљубљених прошле године, јецала сам у кади. Била сам тужна јер сам сама, питала сам се хоћу ли кад упознати некога и чезнула за дубљу везу. Али тад сам још требала схватити да је веза коју сам заиста требала сама са собом", почела је своју исповест Миша В.

"Заправо, никад заиста нисам узела времена да се упознам и прихватим себе као сексуално биће. И тако сам након особито болне и неиспуњене везе одлучила одговорити на дубље интимне потребе које сам покушавала задовољити кроз секс.

Иако нисам првобитно одлучила да се годину дана суздржавам од секса, моје је једино правило било да се радикално волим и да не тражим партнера док нисам стварно спремна.

Годину дана апстиненције касније, мој светоназор се драстично применио. Иако сам још увек сама, у годину дана научила сам више о љубави, сексу и односима него кроз све своје везе и изласке. Наравно, не кажем да треба бити суздржан да би научио такве ствари, то је једноставно било моје искуство, и захвална сам за оно што сам научила.

Током протеклих 12 месеци, ових пет најважнијих ствари сам научила о љубави и сексуалности:

1. Моје тело је невероватно

У већини својих романтичних веза, срамила сам се свог тела. Увек сам избегавала да ме партнер види потпуно голу. Након секса, брзо бих се нечиме покрила или прекрила.

Као прво, била сам јако самосвесна и мислила сам да не изгледам попут идеалних жена из филмова и магазина. Друго, можда зато што сам одрасла у верској заједници, након секса обично бих осећала такву кривицу да нисам хтела бити виђена.

Током прошле године, узела сам време да се боље упознам са својим телом. Пре почетка овог путовања, била сам оптерећена тиме како ме мој партнер види. Сад прихватам да је моје тело јединствено и ценим га.

Време за размишљање допустило ми је да се осећам захвално за све што је моје тело учинило за мене. Провело ме кроз овај живот и такође дало је живот четворо невероватне деце. Кад се купам, сада то чиним уз свеће и дивим се сваком центиметру свог тела. Славим своје јединствене облине, стрије, па чак и целулит. Јако сам захвална својем телу, и сада се пуно више за њега бринем.

А кад једном одлучим поделити своје тело са неким, бићу пуно пажљивија, јаснија и присутнија у том искуству.

2. Осетљива сам - и то је у реду

Схватила сам да сам често у прошлости покушавала уткати своју потребу за физичком повезаношћу и љубављу у секс. Нисам увек била сигурна шта тачно желим током секса. Нисам знала како или где желим бити дотакнута, и као резултат тога често бих након секса остала неиспуњена. С обзиром на то да сам била толико очајна за повезивањем, нисам никад узела времена за себе како бих открила шта стварно желим.

Откако сам секс избацила из дејтања, имала сам пуно више времена да се усредоточим на оно у чему уживам. Нешто тако једноставно (и дивно) као пилинг тела ме научило како моја кожа реагује на притисак, трење и стимулацију. Уживам у свету властитим додирима. Палим мирисне свеће, користим етерична уља, грлим своју децу чвршће и дуже, држим се за руке с пријатељима, слушам умирујуће звукове и припремам укусна јела - све на начин који није сам по себи сексуалан, али је дубоко испуњен задовољством.

3. Ставови које сам имала о сексу дошли су из моје прошлости

Због религиозног одгоја повезивала сам огромну количину кривње и срама са сексом и сексуалношћу. Жене које су имале секс изван брака биле су означене као 'курве'. Наравно, тешко је имати здрав однос према нечему за шта вам цели живот говоре да не би требали радити.

Кроз годину, схватила сам да су ставови које сам имала о сексу формирани пре него што сам уопште била сексуално активна. Више не повезујући правила и срамоту са својом сексуалношћу, напокон сам се довела до тачке у којој сам прихватила светост свог бића и почела свесно да долучујем са ким ћу како, када и где поделити своје тело.

4. Толико је пуно љубави око нас

Безнадна сам романтичарка у срцу. Ипак, моја фиксација на то да сам у вези често је остављала значајну слепу тачку за све друге дивне облике љубави у свету. Кад сам се одлучила волети и прихватити саму себе, постала сам отворенија, свеснија и захвалнија за љубав од породице, пријатеља и мог створитеља.

Сигурно постоји љубав у самом ваздуху који дишем. То је дар и захвална сам на њему. Будући да се моја фиксација на романтичну везу смањила, напокон ми је постало јасно с колико љубави сам окружена. Ручно израђене честитке од деце, неупитна оданост моје омиљене рођаке, искрени осмех благајника, комшија који ми помаже ухватити одбеглог пса - све то су гесте љубави коју ценим на нов начин.

5. Можда нисам спремна за везу - и то је у реду

У средњим 30-има сам и део мене мисли да бих требала бити спремна да се 'скрасим' и нађем животног партнера. Пре годину дана, скочила бих на прилику да будем с неким полупристојним. Али сад, свеснија сам себе и желим расти и наставити се заљубљивати се у себе.

Била сам спремна бити најбољи партнер који могу. Желим квалитетно и равноправно партнерство испуњено здрављем, љубављу, обиљем, разумевањем и растом. Верујем да је најбољи начин да напослетку имамо ону врсту односа какву желимо, да будем онакав партнер каквог сами тражимо. Дакле, задовољна сам и узбуђена што растем, исцељујем, волим и еволуирам у најбољу верзију себе.

Завршите игру у кревету на најбољи могући начин. Прочитајте ОВДЕ 9 савета за достизање врхунца.

Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА