Најновије

ПАЛМИРА У ОПАСНОСТИ! Док сиријска војска гине у северозападној Хами, пустињски кољачи спремају ово (ВИДЕО)

Исламска држава враћа снагу у близини древног града Палмире, док Сиријска арапска војска (САА) и џихадисти воде жестоку борбу у северозападној Сирији.

ИД (Фото: Јутјуб)

Војни извор из Дамаска је изјавио да је Исламска држава недавно појачала своје операције у централној Сирији, циљајући сиријску војску на кључном аутопуту између градова Ал-Сукне и Палмире.

Према извору, заседе и напади Исламске државе у централној Сирији су добро координирани и доказ да терористичка група поседује способност да направи пустош унутар земље.

У мају је сиријска војска претрпела више од 100 жртава у нападима Исламске државе у централној Сирији. Међутим, чини се да би жртве у јуну могле бити веће од мајских, јер је сиријска војска већ изгубила неколико војника после напада терористичке групе.

Са текућом битком у северозападној Сирији која је преокупирала многе јединице сиријске војске, постоји озбиљна забринутост да Исламска држава искористити ситуацију и покрене масовни напад на владине снаге.

Процењује се да Исламска држава има између 2.000-3.000 бораца у регији Бадија ал-Шам у централној и источној Сирији; што даје терористичкој групи више него довољно бораца да преузму велики део ове пустињске регије.

Ако се то догоди, сиријска војска може бити присиљена да заустави своје операције у северозападној Сирији како би зауставила напредовање Исламске државе.

Путин надоградио моћног убицу! Нови Ту-22М3М за акцију судњег дана. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА