Најновије

ТАДИЋ: Нисам био мед и цвеће

Нисам био мед и цвеће, правио сам грешке много пута, изјавио је бивши председник Србије и актуелни лидер Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић.

Борис Тадић (Фото: Јутјуб)

Гостујући у емисјији „Утисак недеље“ на ТВ Нова С Тадић је оценио да протести „1 од 5 милиона“ „нису изгубљени“ и да брза промена власти није била реалистична.

Тадић је указао да је протестима потребна кретативност и додао да како верује у кумулативну вредност свих протеста током протеклих година.

„Мора више креативности и духа да се уведе да бисмо избегли декаденцију“, признао је Тадић, одговарајући на констатацију новинара недељника „Време“ Теофила Панчића који је навео да је на почетку веровао да му је место на тим протестима, али да су они ушли у своју декадентну фазу.

„Ипак се нешто десило, људи су се међусобно окуражили и рекли – ‘хајде да пустим глас'“, констатовао је Панчић. Он је указао и на то да Вучић има већинку подршку, јер је, како наводи, већина људи иза њега или су се деактивирали. „То је идеалан материјал за диктатуру“, оценио је Панчић и додао како „ми сада нисмо у стању 5. октобра, већ у стању из 92’ или 93’ године“.

„Гладни још нису пробуђени и још не учествују у побуни“, оцеио је представник Локалног фронта Предраг Воштинић, додајући да су управо ти најслабији уз најјаче да би преживели.

Коментаришући шестомесечни период од почетка протеста „1 од 5 милиона“, Воштинић је оценио да је, уз доста отежавајућих околности, ипак, „одржана енергија побуне“.

Он је указао како није реч о томе да народ не разуме политичаре који су се укључили у актуелне протесте, већ о томе да су то политичари који нису одговорили на нека важна питања. Он се успротивио често коришћеној констатацији „сви су исти“, али је и поставио питање: „Како вас није срамота да се поредите са овима?“

„Битно је одржавање енергије побуне и тога да нисмо савршено сагласни са условима у којима живимо. Та енергија може да прерасте у побуну након које бисмо могли да имамо смењиву власт“, закључио је Воштинић у емисији „Утисак недеље“.

Путин покреће шестољетку, амбициозни државни пројекат. Обнавља Русију за 400 милијарди долара. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА