Најновије

ЗАПАД НЕ ЗНА ШТА ХОЋЕ: Не могу да се договоре око Косова

Западне силе не могу да се договоре око питања Косова, рекао је је данас председник Александар Вучић учествујући на Седмој пленарној седници Националног конвента о Европској унији.

Александар Вучић (Фото: јутјуб)

Право да вам кажем ни западне силе не могу да се договоре шта ће са Косовом. Не знају ни они сами шта хоће. Кад их питам шта хоће они не знају. Постоје три становишта о том питању, а сви имају различита, а Руси чак четврто. Западне силе појма немају шта ће са овим питањем – навео је Вучић и додао да ће дати све од себе да се постигне компромис између Приштине и Београда.

“Не знам шта ће то бити, али чим будем знао изаћи ћу да вам саопштим. Компромис је пре свега развој економије, добро здравство и одлично школство” – поручио је Вучић.

Овом приликом Вучић је истакао да ће сваки договор између Београда и Приштине морати да прође надлежне органе, институције и да ће народ на референдуму дати завршну реч.

“Верујем да оговорни политичари желе да се решење питања Косова пронађе, а већина би желела да то решење пронађе Вучић и да због тога добије мотку у главу, како би они решили своје политичке проблем. Дакле, платформу решења ће сви добити када будемо близу њене финализације” – навео је Вучић.

Овом приликом Вучић је истакао како је север Косова подручје где је најмање криминала.

“Знам да поједини хоће да представе Приштину као анђела који води рачуна о свима, а север Косова као место које је дивљи запад где се коље, убија. Истина је на средини, а не да су дивни, мирни и поштени Тачи и Харадинај људи који се боре против криминала на Косову. Све ово уствари има циљ да се подржава независност Косова” – рекао је Вучић.

“Бошњаци” траже отцепљење, сазнајте више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА