Најновије

10 НАЈОПАСНИХ ТАЈНИХ ОРУЖЈА НА СВЕТУ: Ратовање је сада опасније него што је икада било (ВИДЕО)

Војна технологија невероватно напредује. Ако упоредите оружје из Другог светског рата са данашњим, схватићете да је запањујуће колико су ствари узнапредовале, и како делује, ратовање ће постати опасније него што је икада било.

Посејдон (Фото: mil.ru)

Од беспилотних летелица на небу, тенкова опремљених невероватним оружјем, до малих беспилотних летелица које се лансирају са носача на небу! У наставку следе невероватна, тајна, војна оружја.

Руска нуклеарна цунами апокалипса – торпедо ‘Посејдон‘

Можда сте чули за ново руско оружје названо ‘Статус-6’ или Кањон. Сматрало се да је оружје лажно све док истраживачи нису кренули да прате развој система који је почео 2008. године.

Дронови који могу вечно да лете

Агенција за напредне истраживачке пројекте у одбрани развила је беспилотну летелицу која има соларне панеле, уграђене у крила и батерије у трупу. Батерије обезбеђују енергију, али када почну да се празне, оператери беспилотне летелице циљају ласерски зрак на соларне панеле који пуне батерије.

Огомни кинески јоносферски радар убица

Ово оружје, које су развили Кинези, описано је као “моћни радар несиметричног расипања” и требало би да одбије радио таласе Земљиног висинског слоја напуњеног гасом, који се зове јоносфера.

Пројекат Тор

Иако овај пројекат има нека ограничења у нашој тренутној технологији, још увек је у игри. Говоримо о оружаном нападу метеора.

1950. године истраживач Боинг операција, по имену Џери Пурнел, замислио је систем наоружања који није опремљен конвенционалном муницијом или хемијским експлозивом, већ масивним штаповима сачињеним од тешког метала „Волфрам“ који би био испуштен са суборбиталних висина

Џулијет Марин систем Гост

Гост је напредни супер-кавитантни тајни брод који смањује трење трупа на 1 / 900th у односу на конвенционално пловило. Гост користи жиро-стабилизовани, дуал-понтонски, супер-кавитацијски труп који може радити на највец́ој брзини кроз таласе висине 10 стопа.

Оружје Морски змај

Америчка морнарица и непознати војни извођачи раде на новој ракети. Кажу да ће својој подморници дати нову, “ометајућу офанзивну способност” заузимања непријатељских бродова. Зове се Морски змај, али нико није сигуран шта је то зато што је то тајна.

Беспилотне летелице

Беспилотне летелице су у успону и многи од вас су вероватно упознати са америчким Предатором који је опремљен напредним системима за циљање и може да носи бомбе од 500 фунти и прецизно усмери то оружје ка циљу.

Квадкоптер

Оружане снаге Белорусије приказале су нови квадкоптер дрон који може носити ракетни бацач за уништавање тенка, који носи РПГ-26 једнократну ракету, која се даљински лансира од стране оператера дрона.

Гвоздена завеса

Можда мислите да је ово тајно, руско, војно оружје, али није. Америчка војска тестира систем који је дизајниран да од напада заштити војна возила, мања од тенкова.

Гремлинови носачи авиона  

Идеја о носачу авиона који ради у ваздуху није нова идеја. Поред фиктивног летећег носача авиона Helicarrier, који се појавио у америчким стриповима, које је објавио Марвел Комикс, чини се да је то немогуће. Али не задуго.

Израелци поново напали Сирију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА