Најновије

НЕБО НАД ХАМОМ: Војска оборила непријатељски дрон!

Сиријска арапска војска (SAA) оборила је наоружани беспилотни авион (UAV), који је прелетио њене положаје у сеоском подручју Хаме, иобјавила је 11. јуна Syrian Arab News Agency (SANA)

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

"Јединице војске обориле су беспилотне летелице које су носиле бомбе терориста Ал-Нусра фронта у близини села Тел Мелех северно од града Махреде у северном селу Хаме пре него што је стигла до града и циљала куће и имовину становника" рекао је новинар и Хама.

Државна агенција објавила је фотографију олупине беспилотних летјелица. Дизајн беспилотних летелица изгледа идентичан онима које обично користи Хаџат Тахрир Ал Шам (ХТШ), првобитно познат као ал Нусра Фронт.

Ове беспилотне летелице обично су наоружане са 8 до 4 пројектила малог пречника, испуњених високо експлозивним материјалима и шрапнелима. Међутим, недавно је у северној Хами оборена нова копија са могућом самоубилачком главом.

У последњих неколико месеци ХТШ је користио овај тип наоружаних беспилотних летелица у северној Хами. Међутим, већина напада није успела, док су остали узроковали врло малу материјалну штету цивилној инфраструктури.

Израелци напали Сирију! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА