Најновије

РАДИКАЛИ ЗАГРМЕЛИ НА РАСПРАВИ О ИЗВЕШТАЈУ ЕК: Негодују због учешћа Фабриција на седници!

Одбор за европске интеграције Скупштине Србије расправљао је данас о Извештају Европске комисије о напретку Србије за 2019. годину, уз негодовање посланика Српске радикалне странке што је на седници Одбора учествовао шеф делегације ЕУ Сем Фабрици и истицање да проширења ЕУ неће бити, а да ће ЕУ после решавања Косова наставити да условљава Србију.

Александар Шешељ (Фото: СРС)

Народни посланик и заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ тражио је од председника Одбора Ненада Чанка образложење по ком основу даје реч страном дипломати будући да у Пословнику тако нешто не стоји.

„Када се представници страних земаља обраћају, то чине на посебним седницама парламента, а не учествују на одборима који се баве појединачним ресорима. Фабрицију а смо указали гостопримство на Одбору, што не значи да он има право да нам се и обрати“, рекао је Шешељ.

Шешељ је потом негодовао јер је Фабрици говорио на енглеском језику и оптужио влајдајућу већину да дозвољава да Србија буде стављена у подређени положај.

Он је питао шта је био проблем да чланови Одбора само прочитају извештај који је поднет на ћириличном писму, те да не разуме зашто је Фабрици морао то да образлаже.

„Данас смо видели слику и прилику односа власти и ЕУ. Представник ЕУ држи предавање на енглеском језику, пушта цртане филмове, а посланици владајуће већине хватају неке белешке“, рекао је Шешељ.

Говорећи о критикама Европске комисије које се односе на рад парламента, Шешељ је рекао да радикали указују већ дуже време да представници владајуће већине крше процедуру, али да се „сви шокирају тек када дође један овакав извештај и диктат из иностранства, као да ми не знамо како парламент функционише“.

Он је казао и да је питање нормализације односа Београда и Приштине услов за приступање ЕУ, те упитао шта значи нормализација односа и подсетио да је услов некада био и изручење српских држављана у Хашки трибунал, те да ће нови услови ЕУ ка Србији уследити у будућности.

„Пут Србије у ЕУ су у ствари нон-стоп нови услови, тапшање по рамену и то је све. Хајде да се сад одрекнемо Косова и Метохије, па ћемо после да видимо шта ће још бити услов“, рекао је Шешељ.

Он је казао и да би ЕУ могла да реши проблем такси ако би забранила извоз на Косово и ако би тражила од Северне Македоније и Албаније да учине исто то.

Шешељ је, позивајући се на изјаве неких страних званичника, рекао и да се ЕУ неће ширити.

 

Почиње прва фаза измене Устава! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА