Најновије

БАКИЋ О САСЛУШАЊУ У ПОЛИЦИЈИ: Нисам позван због "дугих цеви" већ што сам говорио о Вучићевим везама с мафијом!

Социолог Јово Бакић позван је у полицију на разговор, а за Н1 каже да је мотив за то био тај што је "у Дневнику РТС злоупотребљен интервју који је дао НИН-у", наводећи да никада није тврдио да је требало упасти у зграду јавног сервиса током протеста "Један од пет милиона".

Јово Бакић (Фото: Јутјуб)

"Тада је (у Дневнику 2) речено да сам казао да је требало упасти у зграду РТС са дугим цевима - ја то никад и нигде нисам казао, а стојим иза свега што сам рекао у НИН-у и зато сам спреман да се видим на суду са било ким", рекао је Бакић и додао: "Реч је о једној љиговизији, то је љигање, додворавање владару, и зато ће они да заврше са дугим цевима, независно од тога што каже један социолог".

Бакић каже да суштински ништа ново није рекао у интервјуу НИН-у, у односу на оно што је и раније говорио, наводећи и да је раније изјављивао да је "тај упад будаласт, осим уколико се не иде дугим цевима", али да је истакао да он не намерава сам да улази с дугим цевима.

Видим да и господин (Александар) Вучић жели одређене дуеле и ја га овом приликом позивам у Утисак недеље код Оље Бећковић да мало разговарамо, навео је Бакић.

"Нас је заробила мафија, и да се не лажемо, ја сам овај позив добио не због "дугих цеви", већ зато што сам говорио о везама Александра Вучића и његовог окружења са мафијом. И то је проблем ове Републике, мафија је отела и заробила нашу Републику, а на нама је да покушамо да је ослободимо", каже.

На питање новинара Н1 да ли има конкретне доказе за то што говори, Бакић је навео: "Имате сведочење командира Жандармерије, о томе нисам говорио у интервјуу НИН-у, који је говорио да је, оног дана кад је била Парада поноса, Данило Вучић (син председника) ухваћен са навијачима Рада и легитимисан. А ко су навијачи Рада, Унитед форце? То су неонацисти. Ко су људи с којима је Данило Вучић био на СП у фудбалу у Русији, на утакмици са Костариком - то су људи који заједно имају преко 25 година робије, а један сам је имао 16 година због убиства".

На констатацију новинара да његова реторика може да се протумачи као запаљива, Бакић је рекао да је политика запаљива. "Погледајте јуче шта је Александар Вучић говорио на конференцији за штампу, зар то није запаљиво?"

Бакић је навео и да су полицајци били изузетно коректни и професионални, да нема ниједну замерку на њих. "Напротив - могу само да хвалим њихов третман".

Бакић је, подсетимо, у интервјуу НИН-у под насловом "Мафија заробила државу, следи револуција", између осталог, рекао да ће се ствари решавати другим начином, а не дијалогом.

"Моје мишљење је да ће овде сукоба свакако бити", рекао је Бакић за последњи број НИН-а и додао: "Јурићемо по улицама тих неколико лупежа који су опљачкали земљу и залуђивали народ".

Прочитајте ОВДЕ какав се то циркус дешавао пред Ректоратом и какве везе има Синиша Мали с тим.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА