Најновије

СПЕКТАКЛ ЈЕ ПОЧЕО: Дођите на фестивал Дев9т, интерактивни уметнички догађај јединствен у региону!

ДЕВ9Т, интерактивни уметнички догађај јединствен у региону, биће одржан у Старој Циглани у Београду од 14. до 22. јуна! Као и претходних година, под слоганом "СТВАРАЈ ДАЉЕ", ДЕВ9Т ће објединити све врсте уметности и покренути слободне умове да створе паралелну, креативну стварност.

Фестивал Девет (Фото: Јутјуб)

Овогодишње издање биће обележено темом АЛХЕМИЈА, за коју је визуал радио Алекса Гајић, а ДЕВ9Т позива све креативце да, кроз своје стварање, покажу шта је АЛХЕМИЈА за њих.

Да би били део ДЕВ9Т, сви заинтересовани треба да припреме дела из једне од девет уметничких сфера, међу којима су музика, књижевност, сликарство, вајарство, архитектура, плес, фотографија, филм и стрип.

"Овогодишња Дев9т лабораторија отвара се 14. јуна, а капљице уметничке магије које ће нам стићи преко конкурса, спаковаћемо у епрувете које ће учествовати у процесу званом Алхемија. И док нам на конкурс пристижу креативни састојци, вредно радимо и на неким пратећим садржајима о којима ћемо вас благовремено обавестити. До тада сањајте, учите и истражујте пространства свог блиставог ума и знајте да сте важан део формуле која мења свет." - поручили су из Дев9т тима.

Осим дела инспирисаних темом Алхемија, уметници могу да пошаљу и предлоге који се слажу уз општу тему ДЕВ9Т.

Концепт догађаја подразумева да ће на ДЕВ9Т бити изложена дела свих пријављених, а као и претходних година, посетиоци су добродошли да стварају на самом догађају.

Заинтересовани могу да се пријаве тако што ће се регистровати на www.дев9т.цом и попунити одговарајуће пријаве, до 9. маја.

О ДЕВ9Т

ДЕВ9Т је уметничка колонија, галерија, плесни подијум, концертни простор, кафана, скејт парк, игралиште за децу и одрасле, градилиште, школа, арт маркет, мотиватор креативности. ДЕВ9Т жели да инспирише, покреће, извлачи уметност из појединаца и екипа, избаци из зоне комфора и да мотивише заинтересоване да закораче и да унесу себе у свет око себе. На ДЕВ9Т су сви добродошли!

Већ пет година под слоганом "СТВАРАЈ ДАЉЕ", Дев9т има мисију подстицања креативности код свих људи. До сада је више од 3000 уметника приказало своје радове на овој манифестацији, а пошто ДЕВ9Т подстиче стваралаштво на лицу места, организовано је и више од 150 радионица. Посетиоци су уживали на десетинама концерата и журки, међу којима се издвајају концерти хип-хоп рејв сензације ДИЕ АНТWООРД, као и по први пут реализован заједнички наступ тецхно зачетника ЈУАНА АТКИНСА и БЕОГРАДСКОГ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА, под диригентском палицом Емина Џијана. На догађају редовно наступа и плејада домаћих извођача. ДЕВ9Т се може похвалити и продукцијом запажене представе "Краљ Иби" у режији Горана Јевтића, као и изложбама радова легендарног Максима (Продиџи) и Конор Брадерса.

Прочитајте ОВДЕ све о фестивалу документарног филма који је почео јуче.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА