Најновије

СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕ У БЕОГРАДУ: Овако је обележен дан полиције

Програм је посебно прилагођен најмлађим суграђанима који ће уз дружење са полицајцима и игру имати прилику да науче основе безбедности и упознају се са улогом полиције.

Обележавање дана полиције (Фото: муп)

Чета коњаника Полицијске бригаде и полицијски оркестри Србије и Словачке данас су, у склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, свечано продефиловали Кнез Михаиловом улицом до Калемегдана.

Традиционални дефиле, који се годинама уназад одржава у склопу обележавања Дана МУП-а, изазвао је велику пажњу како најмлађих, тако и старијих суграђана, а посебан утисак оставио је наступ полицијског оркестра МУП-а Србије, али и њихових колега из иностранства.

Припадници МУП-а су на Калемегдану приказали вештине, опреме и возила која користе у раду. Грађани су имали прилике и да се упознају са превентивним пројектима које спроводи Министарство и са методама рада различитих организационих јединица полиције, попут криминалистичке, хеликоптерске јединице, граничара, итд.

Манифестацији на Калемегдану највише су се обрадовала деца која су се играла са дресираним псима, учили карате, упознали се са разним системима одбране, итд. Дефилеу и тактичко-показним вежбама на Калемегдану присуствовао је велики број грађана.

Права звезда манифестације било је командно штабно возило које поседује радар, видео надзор и термовизијску камеру, одашиљач топлоте, комуникације и радио станице. Управља на терену јединицама. На врху возила налазе се две антене, радар и камере.

То што су камере термовизијске значи да препознају живу силу и разлике у температури.

Ово возило се користи као теренско, у граничним појасевима, на пример у потрази за мигрантима који се услед илегалног преласка границе крију по шумама.

Такође, поседује агрегат за рад у мобилним условима, опрему за прихват спољне мреже и радио, тетра и аналогни систем.

Централни догађај биће уприличен вечерас Свечаном академијом у Сава центру, којој ће присуствовати председник Србије Александар Вучић. 

 

Причу о руском хероју који је бранио Србију на кошарама, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА