Најновије

НОВИ ПОТРЕС У БЕЛОЈ КУЋИ: Шенахан неће бити министар одбране. Трампов миљеник злостављао супругу!

Вршилац дужности америчког министра одбране Патрик Шенахан одустао је од номинације за шефа Пентагона пре него што је његова званична кандидатура стигла у Сенат.

Шенахан жели да се посвети породици (Фото: Јутјуб)

“Вршилац дужности министра одбране Патрик Шенахан, који је обавио сјајан посао, одлучио је да не настави процедуру како би могао да има више времена да се посвети својој породици. Захваљујем Пату на одличној служби, а новим вршиоцем дужности именујем Марка Еспера” објавио је председник САД Доналд Трамп.

Као разлог одустајања Шенахан је навео болну породичну ситуацију која би повредила његову децу и поново отворила ране за чије исцељење су биле потребне године.

Трамп је објавио да ће нови вршилац дужности министра одбране бити Марк Еспер.

"Познајем Марка и не сумњам да ће фантастично радити тај посао", навео је Трамп.

Шенахан се повукао пошто је један амерички лист објавио вест да је ФБИ покренуо истрагу о тучи сада већ бившег кандидата за министра одбране и његове супруге из 2010. године. Шенахан је наводно био оптужен за злостављање супруге. Међутим, поједини медији наводе да злостављања није било и да је сада већ његова бивша жена Кимберли Џординсон прва започела тучу.

Медији наводе да је породица Шенахан проблематична, јер је негов син бејзбол палицом 2011. године претукао мајку. Шенахан је успео преко веза да спречи да његов син оде у затвор, а потом се развео од супруге.

САД немају министра одбране од јануара када је Џејмс Матис поднео оставку због политичких размимоилажења са Трампом.

Председник САД је у мају објавио да ће кандидовати Шенахана за ту позицију, али је званичан процес у Сенату одлаган без објашњења.

Прочитајте ОВДЕ зашто Трамп неће напасти Иран.

 

Извор: Pravda

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА