Најновије

ЖЕСТОКЕ РАСПРАВЕ У ЕУ: Ова земља блокира улазак Албаније и Северне Македоније али и других балканских земаља!

Земље чланице Европске уније сукобиле су се у вези с почетком преговора за улазак у Унију с Албанијом и Северном Македонијом.

Зоран Заев и Еди Рама (Фото: Јутјуб)

Према најновијем заједничком извештају у који је Ројтерс имао увид, одлука о те две државе могла би бити одложена до октобра, до када ће и немачки парламент то размотрити.

Током састанка Кипар је запретио да ће уложити вето на сваки договор о проширењу ако ЕУ не пооштри свој став према томе што Турска истражује природни гас у источном Средоземљу, пише британска агенција, преноси Ал Џазира.

Министри 28 земаља чланица састаће се и у уторак како би размотрили почетак формалних преговора о чланству две балканске државе.

Кипар прети блокадом

„Било је великог неслагања међу представницима земаља чланица и није сигурно да ће сви министри моћи да се договоре“, рекао је дипломата из ЕУ.

Кипар је запретио да ће блокирати цео текст, који се односи и на будућу перспективу свих земаља које теже да се придруже Унији, а међу којима су и балканске земље Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, ако се не реши проблем с Турском.

Према речима дипломата, Никозија захтева заједнички став ЕУ према истраживању природног гаса у источном Средоземљу од Турске, што, према речима кипарских Грка, нарушава ексклузивну економску зону.

Немачки лист "Билд" објавио је нове снимке прислушкиваних разговора Едија Раме! Више о томе ОВДЕ.

Извор: balkans.aljazeera.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА