Најновије

РУСКИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРАВА - ДОЛАЗЕ ДИГИТАЛНИ ТЕРОРИСТИ: Покушавају да контролишу интернет, постаће опаснији од нуклеарног наоружања (ВИДЕО)

Терористичке групе искориштавају интернет за хаковање и глобалне ударе а њихов утицај ускоро могао постати једнако опасан као оружја за масовно уништење, упозорио је високи руски стручњак за безбедност.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Брзи развој технологије омогућује терористима за “још активније” употребљавање интернета за “регрутирање, привлачење средстава, хаковање и друге сајбер злочине”, рекао је заменик секретара руског Савета безбедности Јури Коков на догађају о безбедности у граду Уфа у централној Русији.

Он тврди да је интернет постао “главни механизам” за различите екстремисте како би “контролисали своје распршене снаге и ресурсе”, док је тренутно на интернету око 30.000 “екстремистичких и терористичких веб страница”.

„То нам омогућује да закључимо да се приближава доба технолошког и дигиталног тероризма. Што се тиче последица, ова врста тероризма, у блиској будућности, могла би бити упоредива с оружјем за масовно уништење“.

Коков је такођер истакао како постоје “бескрајни покушаји” терориста да добију приступ “подацима о изради компоненти нуклеарног, хемијског и биолошког” оружја.

Још једна изненађујућа тактика коју је споменуо јесте да су терористичке групе почеле да увежбавају рониоце. Коков је казао како користе рониоце како би “поставили мине у луке и запленили цивилна пловила, већином нафтне и гасне транспортере”.

Американци раде на хиперсоничној ракети која ће летети брзинама до пет маха. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logično.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА