Најновије

БРУКА И СРАМОТА: "Велики родољуб и патриота" Карић признао Косово!

Бизнисмен и лидер Покрета снага Србије Богољуб Карић, који се представља као велики родољуб рођен на Космету у Пећи, признаје независно Косово. Велики косовски патриота чак је и испред објеката које има у иностранству попут великог тржног центра у Белорусији истакао заставу лажне државе коју признаје.

Богољуб Карић (Фото: Јутјуб)

Из амбасаде Србије најављују хитну интервенцију после које ће по налогу председника Белорусије Александра Лукашенка ова застава бити скинута са јарбола.

Наиме, Карић у Минску има тржни центар "Дана", који је изградио на 200.000 квадратних метара и који је један од највећих у главном граду Белорусије, а на улазу у шопинг-мол поставио је заставе неколико држава. На фотографијама снимљеним испред тржног центра јасно се види да је државно обележје земље коју воде Рамуш Харадинај и Хашим Тачи равноправно истакнута са, рецимо, заставом Италије, чију државност нико у свету не оспорава.

- Ово је скандал без преседана. Шиптари нису ни помислили да овако нешто ураде у Белорусији, чак и они знају да та држава не признаје њихово Косово, да је Лукашенко велики пријатељ Србије и да не би добили дозволу да поставе заставу која за њих не постоји. Али је зато Карић одрадио тај посао за њих - наводе извори.

Огорченост не крију ни у српској амбасади у Белорусији и најављују брзу акцију.

- Амбасадор Вељко Ковачевић обавестиће председника Александра Лукашенка о спорној застави и затражити њено хитно уклањање - поручују из амбасаде и наводе да је питање дана када ће застава лажне државе бити скинута.

Председник ГО СНС Дарко Глишић истиче да је ово скандалозан потез у намери да се понизи Србија, што није уродило плодом, јер наша дипломатија има одличне односе са Белорусијом.

- Лажна застава лажне државе на објекту лажног патриоте довољно говори, свима је све јасно - поручио је Глишић.

Ко ће да слави

Посланик СПС Ђорђе Милићевић тврди да Карићи брукају државу јер су део владајуће коалиције, а не понашају се у складу са званичним ставом државе по питању КиМ.

- То је лицемерно и срамно, раније су имали другачији став о КиМ и требало је да буду доследни том ставу. Мени је незамисливо то што они раде, изненађен сам. Карић треба да се запита зашто то ради кад је део владајуће коалиције, и то се од њега не очекује. Понашање Белорусије је лицемерно, уколико се та застава не уклони, треба да учине све да се тај проблем хитно реши - подвлачи Милићевић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић каже да је гест подршке онима који отимају српску територију за осуду.

- Ако је тај шопинг-центар њихов, онда су они и поставили заставу, логично. Свако ко на било који начин својим поступцима помаже лажној држави Косово треба да сноси одговорност и да одговара за такав поступак. Карићи морају да се огласе зашто то раде - истакао је Алексић.

Карићи, ни Богољуб ни његов брат Драгомир, јуче нису одговарали на наше упорне позиве и поруке. Међутим, на отварању шопинг-центра "Дана" 27. јануара 2017. шеф ПСС, између осталог, изјавио је:

- Пријатељи моји, данас на дан великог просветитеља Св. Саве отворен је наш комплекс од 200.000 квадратних метара. Без вас, који ми дајете огромну подршку, овај наш данашњи празник не би био потпун.

- Карићи су подигли и цркву код Пећи и донатори су Пећке патријаршије

Овако прича Богољуб о послу

- Пара врти где бургија неће

- Био сам богат још у Брозово време. Прве велике паре зарадио сам као младић

- Рођен сам у врло сиромашној породици. Нисмо бежали ни од најтежих физичких послова, а свој први бизнис започели смо у једној омањој гаражи. Радили смо и још увек радимо најмање по 16 сати дневно. И већ са 23 године направио сам кућу од 800 квадрата у Пећи

Министарски стаж

- У време Милошевићевог режима био је министар задужен за приватизацију 75 највећих државних предузећа и за капиталне пројекте

- Ако немаш власт или ниси уз њу, последњи си слуга. Власт може свакога да савије као прасе у плех и да га испече у фуруни

Несуђени председник

- Дојадило ми је да гледам шта се са Србијом дешава. Србија је као земља богата, а држава и грађани су све сиромашнији. Кандидујем се (за председника) да на 21. век не чекамо до 2050. године, већ хоћу да у њега уђемо 2001.

- Не бавим се великом политиком, имате таквих доста у овој земљи. Кандидујем се због тога да кажем гласно како суштина напретка лежи у прихватању принципа светског тржишта и у поштовању основног економског закона: нема бесплатног ручка. Има да се ради и нико не сме да узима од оних који раде. 

Везе са Милошевићем

- Да сам му био близак, јесам; да сам му помогао, јесам; да сам за време санкција у земљу довео 870 разних угледника и парламентараца из света да Србију виде изнутра, у време кад наша дипломатија није довела ниједног, јесам; да сам се због тога нашао на црној листи америчке администрације, јесам; да сам веровао да ће одмах после санкција кренути у успешну реформу Србије, јесам; да сам видевши све грешке то гласно рекао, јесам

Обожаваоци титула

На визиткарти Драгана Карића пише да је доктор филозофије, а за то звање има и оверене дипломе надлежних институција. Богољуб је почасни украјински академик, док је од Нишког универзитета добио докторску дисертацију.

На примедбу Слободана Милошевића да ће сви бити уверени да је купио диплому ("Неће ти веровати ни ако је будеш бранио на фудбалском стадиону, а не пред комисијом"), одговорио да то ништа не мари: оговараће док се не заморе, а ја ћу остати доктор наука

Породични устав

- Ми Карићи имамо свој неписани устав у коме су тачно утврђене главне обавезе и дужности свих чланова породице. Над овим правилима понашања брине и бди мајка Даница. Главна правила тичу се узајамне солидарности, помагања и подршке

Планови

Карићи планирају и то где ће се ко родити. Уместо у Лондону, где живи, једна од снаха Карићеве фамилије породила се у Њујорку јер председник Америке може да буде само онај који је тамо рођен, испричао је Богољуб.

Смешан план за решење

Лидер ПСС Богољуб Карић недавно је предложио да ЕУ прими цео западни Балкан преко реда и тако заувек реши питање јужне српске покрајине! Због ових речи бизнисмена Богољуба Карића више нико не схвата озбиљно јер је најновијим бисером показао да не разуме најбоље ситуацију на КиМ, те да је његов предлог за решење косовског питања смешан.

Албанци им чувају куће у Пећи

Да је породица Карић у одличним односима са Албанцима, потврђује чињеница да је њихова кућа у Пећи нетакнута и поред уништавања српске имовине на КиМ током рата 1999.

Недалеко од породичне куће, којој нису мењали изглед, у којој је одрастао и где су му живели родитељи, Карић је саградио велику троспратну кућу. У Пећи кажу да су то можда и једине српске куће у том делу града које су нетакнуте. Комшије не крију да због заслуга породичну имовину Богољуба Карића у Пећи штите његови пријатељи Албанци и истичу да лидер ПСС често посећује Пећ.

Има косовски пасош и личну карту

Држава је против Карића водила поступак због сумње да је оштетио буџет за 60 милиона евра. Због тог поступка Карић годинама није долазио у Србију, али је приштински дневник Експрес објавио разговор са Богољубом, који је, између осталог, рекао да долази на Косово.

- Ја сам рођен у Пећи, имам косовску личну карту и пасош и нико ме не може спречити да долазим на Косово - рекао је Карић.

Прочитајте ОВДЕ који српски функционер је “на чешљању”.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА