Најновије

ЧОВЕК ОД АКЦИЈЕ: Ево како изгледа кад председник седне на бицикл и запуца из ватреног оружја (ВИДЕО)

Председник Туркменистана Гурбангули Бердимухамедов додатно је радио на свом имиџу човека од акције током војне вежбе када је из пиштоља пуцао на покретан циљ на бициклу.

Бердимухамедов пуца док вози бицикл (Фото: Јутјуб)

Снимак о ентузијазму и похвалама лидерске прецизности, који је емитован на телевизији Алтин Асир, изазвао је критике на интернету и у опозиционим медијима.

Председник је ишао у контролу ваздушних и копнених снага на непознатој локацији. Стигао је у необичном комбију златне боје из којег је драматично изашао на уска бочна врата.

Након што се припремио, наставио је да пуца на циљеве из отвореног возила, “још једном показујући прецизност за коју је вежбао годинама”, известила је званична новинска агенција ТДХ.

Али главни догађај је био његов каснији испад када је “нагло закочио испред неколико мета, отворио ватру и напао их”.

Председник Бердимухамедов је “још једном доказао физичку спремност и вештину, и сјајан је пример војницима”, наводи ТДХ.

Као да то није било довољно, председник је управљао хеликоптером на путу до и од полигона, заставши само да би се дивио Горагчију, псу који су му пре три године поклонили гранични полицајци.

Опозициони сајт Летопис Туркменистана објавио је на Јутјуб каналу верзија извештаја EУ који је додата смешна музичка подлога.

Њу је видело скоро пола милиона корисника.

Реакције на друштвеним мрежама су биле различите – од исмевања због постављених снимака до љутње због сулудих потеза ауторитарног шефа државе – па је тако председник добио и надимак „Туркменатор“.

„НАТО је престрављен, Русија и Трамп су решили да ваздушне и свемирске снаге замене бициклистичким јединицама, талибани су спремни да се преобрате у хришћанство, а Кина производи оклопне бицикле за нашу војску“, написао је читалац странице Хрониклс, док се други диве начину на који председник „симулира трзај пиштоља“.



„Мора ли Туркменистан да трпи овај циркус и даље?“ пита један гледалаца са Јутјуба, а неки коментатори мисле да је било доста.

„Немојте да плашите сиромашне људе пуцањем из бицикла – гладни ће вас ускоро појести“, пише један, али други мисле да туркменистанска влада нема чега да се плаши: „Филм је пажљиво исцениран како би импресионирао јавност која ће то прогутати. „

Бердимухамедов води Туркменистан од 2007. године, након смрти Сапармират Нијазова. Оба председника су позната по бизарним култовима личности, као и због председавања сиромашним становништвом упркос великим резервама гаса у земљи.

Међународни посматрачи, као и опозиција, редовно говоре о кршењу људских права и ограничењу слободе говора као симболима владавине Бердимухамедова.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Трамп у последњем тренутку одустао од напада на Иран.

Извор: Би Би Си

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА