Најновије

ТЕЖАК УДАРАЦ У СРЦЕ ШИПТАРА НА КОСОВУ: Ово нису могли да очекују, Вашингтон је бесан!

Тзв. косовска влада није успела да обезбеди ни минимум стандарда за елиминацију трговине људима, али чини кораке у овом смеру, пише у извештају Стејт департмента који се објављује сваке године, а бави се стањем у трговини људима у 187 земаља света.

Шиптари (Фото: Јутјуб)

Иако је у извештају наглашено да постоје одређени резултати, као што је измена кривичног законика, који сад класификује присилну проституцију као вид трговине људима, гласни закључак је да у главним пољима Косово није испунило ни минимум потребних стандарда.

"Осуђено је мање криминалаца, а идентификовано је мање жртава. Судије настављају да трговце људима осуђују на благе казне", пише у извештају Стејт департмента.

Такође, наглашено је и да је влада тзв. Косова смањила донације за НВО уточишта за жртве трговине људима четврту годину заредом, што значи да се ове НВО сад издржавају готово само од страних донора.

Наглашава се да "власти на Косову морају да истражују, кривично гоне и кажњавају трговце људима, и да их осуђују на високе казне", као и да обезбеде средства за НВО.

Србија не упада у клопку Париза, зато што не прихвата капитулацију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Lajmi.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА