Најновије

УГЉАНИН НА ПРОВЕРИ: Министарство локалне самоуправе чешља документацију Бошњачког националног већа

Министарство државне управе и локалне самоуправе затражило је од Бошњачког националног већа на увид документацију и информације у вези са захтевом за "специјални статус Санџака".

Сулејман Угљанин (Фото: Јутјуб)

Из тог ресора кажу да сада чекају да им БНВ достави тражене податке на основу којих ће одлучити о евентуалним даљим корацима. У међувремену на неколико места у Новом Пазару осванули су плакати с "новим" називима улица према недавном предлогу одборника СДА Санџака, Сулејмана Угљанина.

Уз плакат СДА с поруком "Сви су своје изабрали, а ви?", излепљени су и они с именима Алије Изетбеговића, Шабана Полуже, Аћиф-ефендије, Иса-бега Исхаковића, а одштампан је и назив који би требало да стоји у планираном "булевару Санџака".

Ова имена само су део ширег предлога с којима су одборници СДА изашли недавно на седници новопазарске скупштине. Предлагали су још и имена Ибрахима Ругове, Адема Демаћја, учесника Сјеничке конференције...

Пошто њихов предлог није прошао прописану процедуру, одборници СДП су одбили да га разматрају па предлог није ни уврштен у дневни ред, СДА је затим запретила да ће, ако се предлози од око 600 нових имена улица не прихвате "у пакету", напустити коалицију у локалном парламенту.

Тако би криза која је избила Бошњачком националном вијећу, могла да се пренесе и у парламент.

А криза у БНВ је настала након што је то веће покренуло иницијативу за одређивање "специјалоног статуса за Санџак", која је упућена државном врху Србије и Црне Горе.

Он је рекао да це на дневном реду седнице бити усвајање финансијског плана за ову годину, извештај о буџету за прошлу годину, као и усвајање Одлуке о спроводењу Резолуције БНВ о правима и слободама бошњацког народа у Србији од 1. марта 2012. године.

- Договор о спроводењу Бошњацке резолуције, може бити добра платформа да се сачува и ојача бошњачко јединство у целом Санџаку", рекао је Џуџо.

Иначе, рок за одржавање седнице БНВ да би се избегло увођење привремене управе истиче 27. јуна.

Прочитајте ОВДЕ све о новој провокацији Србије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА