Најновије

ЗА СВЕ ЉУБИТЕЉЕ ВОЈСКЕ: Грандиозни сајам наоружања, а ево које невероватно оружје ће бити представљено

Најзначајнији сајам наоружања и војне опреме у југоисточној Европи "Партнер", на коме ће наступити 128 излагача, 96 из Србије и 32 из иностранства, биће одржан на Београдском сајму од 25. до 28. јуна.

Сајам наоружања "Партнер 2019" (Фото: mod.gov.rs)

Сајам се одржава у халама 1 и 4 и на отвореном простору Београдског сајма, а ове године биће у знаку повећаног броја излагача, вишег технолошког нивоа и броја представљених екпоната и пораста броја пословних и стручних активности учесника, наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.

Додаје се да су земље учеснице Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Немачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, Босна и Херцеговина - Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка Република, Белорусија, Словачка и Србија.

Сајам ће обележити значајно интензивирање научне, техничке и трговинске сарадње, посебно Србије са светом.

У саопштењу пише и да је "Партнер 2019" нова прилика да Министарство одбране и домаћа одбрамбена индустрија представе научне, истраживачке, опитне, ремонтне и образовне капацитете својих институција и њихов коначни резултат - најсавременије производе наоружања и војне опреме директним корисницима и званичним иностраним делегацијама које посећују ту манифестацију, медијима и публици.

Сајам карактерише и традиционално богат пратећи програм с презентацијама домаћих и страних фирми, стручним програмима и предавањима.

Наступ "Југоимпорта СДПР", суорганизатора Сајма, који даје највећи допринос производњи, интеграцији, представљању и пласману производа српске одбрамбене индустрије, на овогодишњем "Партнеру" биће посвећен не само текућим пословним активностима, већ и обележавању значајног јубилеја, седамдесетогодишњице предузећа, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, тим поводом ће куриозитет другог дана сајма бити бојево гађање на полигону у Никинцима, с великим бројем новог наоружања које развија "Југоимпорт", али и других система којима се опрема Војска Србије, а које ће бити организовано за високе званице.

Покровитељ сајма "Партнер 2019" је Министарство одбране, суорганизатор ЈП "Југоимпорт СДПР", а извршни организатор Београдски сајам, наводи се у саопштењу у ком се додаје да ће сајам за грађане бити отворен у петак, 28. јуна, од 10 до 19 сати.

Мапа сајма наоружања “Партнер 2019” (Фото: mod.gov.rs)

О моћном српском оружју “Црна стрела”, прочитајте више ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА