Најновије

Америка је ипак напала Иран, али не из ваздуха!

Сајбер команда америчке војске је наводно покренула сајбер операцију против иранске шпијунске групе која је повезана са Иранском револуционарном гардом, иако је председник Трамп у последњем тренутку опозвао војни удар, рекао је један бивши обавештајни званичник за "Јаху њуз".

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Верује се да је иранска група подржала нападе минама на два танкера раније прошле недеље, што је резултирало јачањем тензија и новим слањем америчких војних снага у регион.

Група је наводно пратила и циљала и војне и цивилне бродове који су пловили кроз Ормуски мореуз.

Трамп је у четвртак увече одустао од осветничких напада на снаге Иранске револуционарне гарде, након рушења америчког дрона у среду.

Речено је да су званичници планирали удар пре зоре у петак и одлучили су да циљају радаре и ракетне системе, наводи се у извештају "Њујорк тајмса".

Међутим, Трамп је рекао да је одустао од напада, након што му је предочено да би он могао за последицу да има око 150 људских жртава.

Трамп је дао значајну аутономију Сајбер команди америчке војске Сајберкому за операције везане за сајбер простор и овластио је да спроводи офанзивне нападе на стране противнике током његовог мандата.

Нова стратегија омогућава Сајберкому да спроведе неке од својих операција без консултација са званичницима Беле куц́е или другим владиним агенцијама.

- Наше руке нису толико везане као што су биле у Обаминој администрацији - рекао је саветник за националну безбедност Џон Болтон 2018. године.

Прочитајте ОВДЕ каква се то драма на небу догодила.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА