Најновије

МОСКВА УПОЗОРАВА: Американци новим нуклеарним оружјем уцењују друге земље!

Сједињене Америчке Државе намеравају да нуклеарном муницијом малих снага уцењују друге земље, оценио је представник Министарства иностраних послова Русије Артјом Кожин, коментаришући саопштења САД о “опасности од руског нуклеарног напада”.

Русија има спреман одговор у случају напада (Фото: Јутјуб)

“Заправо се снижава праг употребе нуклеарног оружја, које се претвара у ’оружје бојног поља‘. Испоставило се да управо Американци стављају акценат на познату концепцију ’ескалација уместо деескалације‘”, истакао је руски дипломата.

Кожин је додао да ће свако лансирање стратешког носача нуклеарног оружја на Русију које забележе њихови системи, без обзира на снагу муниције, бити оцењено као агресија са применом нуклеарног оружја, заједно са свим последицама које проистичу из тога.

Из Министарства иностраних послова Русије су оценили да су такве изјаве америчких званичника осмишљене како би се оправдало повећање арсенала нуклеарног оружја које Пентагон поседује и како би потврдиле пројекцију војне силе широм света.

Такође су истакли да се САД враћају приступима у нуклеарном планирању од пре 60 година, када им се “ограничени нуклеарни рат” чинио прихватљивим.

Руске дипломате су оцениле да то што Вашингтон не жели да склопи заједнички споразум са Москвом о неприхватљивости нуклеарног рата говори о њиховим намерама.

Према ранијем саопштењу медија, Пентагон је покренуо производњу нових нуклеарних бојевих глава В76-2 мале јачине, које ће искористити за опремање интерконтиненталних балистичких ракета на стратешким нуклеарним подморницама. Како је истакао амерички генерал Пол Селва, стварање таквих бојевих глава повезано је са “опасношћу” од нуклеарног напада Русије на САД.

ПрочитајтеОВДЕ како Доналд Трамп спрема нови удар на Иран.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА