Најновије

Одржана трибина у циљу јачања социјалне заштите!

Од средине 2015. године, када је почео повећани прилив миграната на територију Србије, ова популација и домаће становништво деле судбину и свакоденевни живот у општинама и градовима где се налазе прихватни и центри за азил. Овај суживот отворио је бројна питања и изазове како на националном, тако и на локалном нивоу.

Фото-Промо

Пројекат  „Ми и они смо заједно" један је у низу који има за циљ да тај суживот олакша.
Партнерски га реализују Центар за друштвене интеграције из Врања и Висока школа социјалног рада из Београда. Пројекат је део ширег програма „Јачање социјалне заштите у Србији“, који спроводи Међународна организација за миграције уз подршку Швајцарске.

Пројекат има за циљ побољшање положаја деце и младих који су у прихватним центрима, кроз конкретан рад са њима.

У оквиру пројекта је 17.јуна 2019.године у Високој школи социјалног рада у Београду одржан међународни научно-стручни скуп “Изазови у теорији и пракси социјалног рада са мигрантима.

 На скупу је, укупно 14 аутора изложило своје радове о овој важној теми.

Теме презентованих радова су се бавиле савременом перцепцијом миграција, различитошћу потреба деце и адолесцената миграната, психолошким последицама миграција на децу и младе, доступношћу социјалних услуга мигрантима, али и иновативним моделима социјалних услуга, као што је породични смештај. Аутори радова били су научни и стручни радници из Србије, Белгије, Израела, Црне Горе, Немачке, а у научном, односно програмском одбору, поред наших професора, били су и професори са факултета из Француске, Израела, Бугарске, Црне Горе, и Босне.


На скупу су говорили и проф. др Владимир Илић и председница НВО Центар за друштвене интеграције из Врања Анита Стојановић, координаторка пројекта.  

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА