Најновије

ШОК ИЗ РУСИЈЕ! ПУТИН ИЗНЕНАДА ДИГАО ВОЈСКУ: Највећи војни округ на ногама! Провера борбене готовости без најаве!

Почела је изненадна провера борбене готовости у Централном и Јужном војном округу Русије, саопштио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Владимир Путин (Фото: Риа)

"Данас, у складу са одлуком Врховног команданта Оружаних снага Русије почела је изненадна провера трупа Централног војног округа", саопштио је Шојгу на колегијуму Оружаних снага Русије.

Осим снага Централног војног округа, у стање борбене готовости подигнут је и део Јужног и Источног војног округа, одређене јединице Ваздушно-десантних снага и војно-транспортне авијације.

Ове вежбе имају за циљ да се види колике су способности војске да осигура војну безбедност у Централноазијском региону, где постоји озбиљна терористичка претња, али су и добра прилика да се одреди степен спремности за предстојец́е велике стратешке командно-штабне војне вежбе "Центар-20192.

Провера борбене готовости ће трајати до 28. јуна, током које ће бити изведено више од 50 војних вежби на више од 35 полигона.

Шојгу је најавио и формирање две нове дивизије у Ваздушно-космичким снагама, које би требало да бујду формиране до краја ове године. 

"До краја године треба формирати мешовиту авијацијску дивизију у оперативном смеру Приморског и ракетни пук мобилне резерве", рекао је он.

Прочитајте ОВДЕ о каквом је новом оружју проговорио Шојгу.

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА