Најновије

ПРЕДСЕДНИК ИСКРЕНО О СИТУАЦИЈИ НА КОСОВУ: Помоћи ћемо нашем народу колико год можемо, од међународне заједнице не очекујемо ништа!

Србима на КиМ помоћи ће држава, а од међународне заједнице не очекујемо ништа поводом отежаног снабдевања нашег народа у покрајини, јер смо њима увек и у свакој ситуцији ми мало више криви, само зато што нећемо да признамо незавиност Косова, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Канцеларија за КиМ)

Вучић је рекао да зато морамо да се уздамо "у се и у своје кљусе" и да ће држава видети како све може да помогне свом народу на КиМ у тој тешкој и сложеној ситуацији.

Председник је тако договорио на питања новинара како је могуће да у 21. веку неко онемогућава снабдевање намирницама и да ли је то вид асимилације Срба на КиМ.

Он је указао да је Приштина сада смислила нови изговор за то што је увела таксе на робу из централне Србије и тако отежава снабдевање Срба на северу покрајине:

"Харадинај је изјавио - ''они хоће уз храну да убаце и оружје и дрогу''. Шта ти је подсвест! Па, мени ни за 100 година не би пало на памет тако несто... Оружје и дрога...Ваљда због тога што су то измислили, људи сад не могу да добију храну", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је то озбиљан проблем и да ће се њиме држава бавити и гледати како да помогне свом народу у изузетно тешкој и сложеној ситуацији.

Видећемо колико и на који нацин Србима можемо да помогнемо и на томе ћемо радити и даље, додао је Вучић.

НАТО поручио Србији да узме север Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА